Civic ES7 Yokuş çıkarken hararet yükselmesi?

Ad Soyad
Uğur duran kişif
Aracınız
Civic ES7 2006
Selamın aleyküm aracım honda civic VTEC 2 geçen sene radyatör motor devir dayim termostat hepsi yeni yapıldı ama klima kompresörü ses yapıyordu daha önce motor yapıldıktan sonra sesi kesti diye ona dokunmadım yokuş çıkarken klima da açıktı hararet 110.120 lere çıktı klimayı kapattım sıcak kaloriferi açtım sonra düştü hararet neyden yapmış olabilir

Ve aleykümselam
Normalde 100°C'yi geçirmemesi beklenir.
Klima motora yüklenir. Arada bir fan açtırıp kapatır. Soğutma suyunun fanı devreye girmemiş veya başka bir problem var. Fan müşürü kontrol edilebilir.

Çok teşekkürler conta yanma olasılığı varmı peki kısa süreli artmalarda Havada çok sıcaktı Mardin'e doğru gidiyordum onun etkisi olur mu

Çok teşekkürler conta yanma olasılığı varmı peki kısa süreli artmalarda Havada çok sıcaktı Mardin'e doğru gidiyordum onun etkisi olur mu
Rica ederim. Kullandığınız araçta metal conta bulunur. Motor yapılır iken değişmiş olmalı. Hemen yanma olmaz. Ömrü azalmış olabilir. Yanmış olsa sistemde basınç oluşur. Suyu dışarı atar. Seviye düşer. Su dönmez. Fan çalışmaz. Hararet yükselir inmez.
Harareti hemen düşürmüşsünüz.
Soğuk motor seviye kontrolü yapın.
Havaların sıcak olması emiş ısısını arttırdığı için motor ısısı 90 üstü seyreder.

Geri