Bugün Honda'nıza ne yaptınız?

Volkan Dizge

0
Yönetici
Katılım
25 Ocak 2018
Mesajlar
1,105
Çözümler
1
Tepki puanı
1,523
Konum
İstanbul
Ad Soyad
Volkan Dizge
Yaş
32
Aracınız
Civic FD6 2011
Hidrolik Yağı güzelmiş:) 280 derece iyi bir rakam kaynama olarak. Motul RBF 325'ti. Denerim bunu da. Yarım litre mi koyuldu hocam ? İlk izlenim olarak fren daha mı sert oldu şimdi ve daha mı yukarıda frenaj yapmaya başlıyor nasıl durum ? Merak içindeyim... :)

Kumpasla falan bi ölçüm yaptınız mı kalınlık olarak disk ve balatalara ? Ne sürede ne kadar aşınacak diye gözlemlemek adına ?

Motul ün yağını da biliyorum fakat o sanki biraz daha karbon seramik frenler için gibi daha yüksek çalışma sıcaklıklarına göre,pist şartı pek oluşmayacağı için bu yeterli geldi bana. Değişimi makine ile yaptık her tekerden biraz biraz hidrolik çekip üstten devamlı ekledik ki hava yapmasın.Her tekerden yeni hidrolik gelene kadar işlem devam etti.Yarım litre civarı hidrolik gidiyor.
Frenaj durumu şuan bile daha iyi fakat bi 1000-1500 km kullanım şart alışması için.pedal eskiye göre hemen hemen aynı ama yayvan bi hissiyatı var. Böyle basınca pat diye sertleşme yok ne kadar tutmasını istiyorsan okadar basman lazım gibi.Arayıp sordum pedal tuhaf bi hissiyat veriyor bana dediğimde,usta ben o hissiyatı anlatmadan anlatınca rahatladım.300-500 km ye kadar düzelirmiş bakalım. Fren hidroliğini iyi ki değiştirmişim dedim rengini görünce.Kaputun oradaki hazneden bakınca iyi görünüyor ama sistemdekini çekince bildiğin motor yağı olmuş Bi ölçüm yapmadım fakat eski disklerim balatalarım duruyor. Onlarla bi karşılaştırma yapabilirim zamanla. Ate nin ön balatalarında yay delikleri mevcut değil bir tek onlara uygun şekilde delik açtık. Eski disklerin göbek ve en dış kısımları ciddi korozyonluydu,bunlarda korozyon yapacak kısımlar kaplama yapılmış ne kadar işe yarayacak bakalım


06 HONDA 2234
 
Geri
Üst