Arkadaşlar arabayı alalı 10 gün oldu. Aldığım ilk günden beri bu ses var. Araba özellikle düşük devirlerde hırıltı sesi çıkarıyor, tam olarak ne olduğunu da anlamıyorum ama bi bakar mısınız ? Videonun linkini aşağıya ekliyorum..
Merhaba, kayış konusunda orjinali almanız en doğrusu çünkü gerçekten pek bulunmayan bir ebadi var.Merhabalar,
2015 FB7 kullanıcısıyım. Bu sorunu bende yaşadım. Ustama gösterdim Gergi kütüğü ve V kayışından yapar dedi. Bende her ikisinden satın aldım.
Gergi kütüğü İNA 534 0534 10 aldım (FB7 için uyumlu dediler ama olmadı FD6 içinmiş) V kayışının orjinal Honda 6PK2093 31110-R1A-A21 fakat piyasada Bando 6PK2090, Bosch 6PK2094, Conti PK2095 var. Ölçüleri uymuyor ya kısa ya da uzun geliyor. Bende Honda yetkili sevisten 1507 ₺ 'ye doğru olan kayışı aldım. Parçaları taktırmaya gittiğimde İNA 534 0534 10 gergi kütüğü olmadı FD6'ya uyumlu olduğudan. Sadece V Kayışını taktırdım. Üzerinden çıkan kayışta Bando 6PK2090'dı hiçbir deforme v.s. yoktu ona rağmen ses geliyordu. Bence 3 mm kısa olduğu için gergi kütüğü rahat çalışamıyor. Doğru parçayı alın derim.
Ses %98 oranında kesildi.
Bilgilerinize arkadaşlar.
Not: FD6 için orjinal gergi kütüğü elimde var isteyen olursa aldığım fiyattan verebilirim.
Merhaba,Merhaba, kayış konusunda orjinali almanız en doğrusu çünkü gerçekten pek bulunmayan bir ebadi var.
Ancak gergi için elinizdeki parçanın uyumlu olmadığını deneyerek mi öğrendiniz aciklayabilirseniz sevinirim çünkü elinizdeki 534053410 kodlu parça R16B1 motora sahip FB7 için üretilen versiyondur ve gövde üstünde R0A yazısı bulunmalı. FD6 için olan versiyonun kodu 534031610 olarak geçiyor. İsterseniz ina'nin sitesinden de kontrol edebilirsiniz.
FB7 icin orijinal fabrika parça kodu 31170-R0A-005, https://vehiclelifetimesolutions.sc...t-tensioner-v-ribbed-belt/p-TA-541-5340534100
FD6 icin orijinal fabrika parça kodu 31170-RWK-005,
Schaeffler Vehicle Lifetime Solutions
vehiclelifetimesolutions.schaeffler.com.tr
Ustanız haklı.Merhaba,
Hamid bey bilgilendirme için teşekkür ediyorum. Usta yeni gergi kütüğünü yerine sağlıklı bir şekilde oturmadığı için takmak istemedi. Kumpas ile ölçtüğünde de eskisine göre büyük geldi. 1 numaralı resim üzerinde olan, 2 numaralı resim de benim aldığım. 3 numaralı resimde de FB7 için 534 0251 10 kodu ile satılıyor. ROA ayrıntısını yeni farkettim. Eskisinde yazıyor. Yeni aldığımda yazmıyor.
Makyajlı FD6ların gergi kodu 31170-RWk-025 olarak geçiyor.![]()
ben bunu aldım daha takmadım ama bu ekipmanın aracıma uyumlu olduğu söylendi satıcı ile iletişime geçtim ayrıca, kafamda bir soru işareti oldu şimdi uyumsuz mu uyumlu mu anlamadım?
Hocam öncelikle slmlar.bende 1 hafta önce 2015 model otomatik vites eco elegance 158 bin km. honda cıvıc aldım. Sorunum şu ki araçtan garip sesler geliyor.motor yada şanzıman Kısmından,öyle ses ki aracı çalıştırıp P konumundan D yada R konumuna alırken uğultusu ve titreşimi rahatsız edecek şekilde.N konumunda biraz azalıyor ama çok can sıkacak durum gibi sanki.sizce sorun nedir ? bilen var sa yardımcı olursanız sevinirim. Videodaki sese benzer şekilde teşekkür ederimArkadaşlar sorun çözüldü. Gergi bilyası bozulmuş, değiştirdiler sorun kalmadı. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar şöyle denesinler, kaputu açın, aracın içinde biri frene basarak vitesi D konumuna getirsin ve klimayı açsın. Rölantide bile o kadar ses çıkarıyor ki sorun direkt anlaşılıyor.. Gergi bilyası “ina” marka işçiliğiye beraber 550 tl tuttu..