2018 araç şase numarasından 2017 görünüyor

Aracımız FB7 nin de şasi numarasına baktım 2015 üretim gözüküyor cam üretim tarihine baktım o da 2015 üretim 2016 Şubat çıkışlı olan aracımızı 2016 Eylül ayında ilk sahibinden henüz 6000 km de iken 2016 model diye aldık fatura vs araçla birlikte verdi haliyle onda da 2016 yazıyor, bu olayı görünce moralim bozulmadı değil önceki sahibiyle hala konuşuyoruz ona da yazdım servis 2016 demişti faturada da 2016 yazıyordu deyince anladım ki Honda 2015 te üretilmiş aracı 2016 Şubat ayında 16 model diye satmışlar, markalar şu saçma sapan pazarlama stratejilerinden vazgeçmeli bence

GM 5 Plus d cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

e bu işin bilir kişisi veya yasası kanunu yokmu?
varsa nasıl yapıyorlar, bişekilde yaptılarsa geri iade edemezmiyiz?
ya 2018 versinler ya fiyatı 2017 ye göre versinler

Bence durum şu şekilde araç üretimi bittikten sonra yasal olarak kayıt altına alındığı zamanki yıl aracın üretim yılı olarak geçiyor, üretici veya yasalar aracın şase numarasına bakmıyor.

Diğer konuda yazdığım gibi aracım 2016 model ancak şase kodlamasına göre 2017 çıkıyor.

araçta bugün kaputu kaldırıp baktığımda bir parçanın etiketinde yıl olarak 2018 yazıyordu bu nasıl olabiliyor

şasi 17 diğer parçalar 18 mi acaba

Merhaba ben şanzımandan kaç model olduğunu nasıl öğrenebilirim

PLK cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şasi numaranizin 10.hanesinde ki harfin temsil ettigi model yili var mesela sizin araciniz 2018 sanirim 10.hane "J" olmasi lazim. [MENTION=13695]imran[/MENTION]

HUAWEI MT7-L09 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

araçta bugün kaputu kaldırıp baktığımda bir parçanın etiketinde yıl olarak 2018 yazıyordu bu nasıl olabiliyor

şasi 17 diğer parçalar 18 mi acaba

Hocam 2017 kasim yada aralik uretimlerini bayiye gondermeyip c sutununa fabrikada dolgu doseyip banddan tekrar 2018 de cikarmis gibi gostermis olabilirler belki bu yuzden h olabilir sasi numarasi. Yoksa koda gore uretim yapmalari gerekir diye tahmin ediyorum ama bunu ogrenmenizin mumkunati da yoktur size doğru bilgiyi vereceklerini pek sanmiyorum.

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Şasi numaranizin 10.hanesinde ki harfin temsil ettigi model yili var mesela sizin araciniz 2018 sanirim 10.hane "J" olmasi lazim. [MENTION=13695]imran[/MENTION]

HUAWEI MT7-L09 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Anladin kardesim peki bütün 18 lerde 10. Hanede j mi var ve bu J neye göre belirlenmiş

PLK cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri