2021 Skoda Octavia mı? 2021 Honda Civic mi?

Katılım
4 Kas 2019
Mesajlar
783
Tepki puanı
633
Konum
İstanbul
Aracınız
Civic FC5 2019
Bence kıyaslamayı yanlış araçla yapıyoruz bu aracın hondadaki karşılığı 1.5 civic exetuve plus olmalı. Sanırım fiyatları da benzer ve güç yakıt vs. Araçları gidip gördükten bindikten sonra karşılaştırmak gerekiyor. 2014te ilk aracımı almıştım ve şu an 8. Aracım makyajlı Honda civic eco elegance. Geçen yıl martın sonunda aldım, nedense hiç satmak ya da değişmek istemiyorum. Bazen gidip diğer firmalara bakıyorum ama nedense içleri bana istediğim konforu vermiyor. Oktavyayı gidip bayide görmüştüm ve içine binmeden dışarı çıkıp eşime en iyi araç bizim araç demiştim :) Beğendiğim aracın fiyatları aşırı yüksek gücümüzün yettiği hiç bir araçta bana göre Hondadan iyi değil naçizane kendi fikrim. Daha öncede söylemiştim Honda bayisine gittiğimde bayi dopdolu iken, oktavya yeni bayiye gelmesine rağmen 1 kişi bile yoktu. Benim tek pişmanlığım exetuve almamak oldu, şimdi satsam da muhtemelen exetuve alacam.
 

m2hamid

0
Yönetici
Katılım
7 Eyl 2014
Mesajlar
10,157
Çözümler
10
Tepki puanı
12,947
Konum
Türkiye
Ad Soyad
M2Hamid
Yaş
37
Aracınız
Civic FD6 2010
Ben son seri fb7 kasayı almadan önce kaç kez octavia için gittim geldim, kararımı verdim octavia alacaktım ama dsg yoldan çevirdi.
Şanzuman hariç araç herşeyiyle kesinlikle daha kaliteli, daha sağlam, daha iyi. İç malzemenden sessizliğe, oda büyüklüğünde bağajdan kaportayı kadar.
Manuel düşünürseniz kesinlikle ama kesinlikle octavia, otomatik olursa benin gibi kaç kere gidip bakıp sonra civic alırsınız

SM-G930F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Hocam bende 3-4 yıl öncesine kadar benzer düşüncedeydim ancak tanıdığın octavia’sında ses yapmaması için uğraştığı uygulamaları görünce octavia’nın daha kaliteli olduğu düşüncesi tamamen gitti. O çok beğenilen arka bagajın oturma yerlerinde zamanla bozuk yolda gacır gucur gıcırtı sesleri başlıyor (ek yumuşak takozlarla sesi kesmeye çalışıyorlar), araç içindeki farklı trimlerde de yine benzer sesler oluşuyor. Lastikler eskidikçe yol sesi çok çok bariz duyuluyor (benim yalıtımlı hali ile arada farkedilir fark vardı). Bir imkan olurda 4-5 yıllık bir octavia’yı kullanırsanız tespitlerimi daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum.
 
Katılım
24 Haz 2020
Mesajlar
82
Tepki puanı
101
Konum
Bartın
Aracınız
Civic FC5 2020
Civic 2020 elegance kullanıcısıyım, hala ısınamadım araca. Silecekler berbat sesli siliyor. Daha araç 6 binde olmasına rağmen sürücü kapısı açarken gıcırtı yapmaya başladı...


iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Katılım
6 Ağu 2019
Mesajlar
112
Tepki puanı
136
Konum
Ankara
Aracınız
Civic FC5 2020
Civic 2020 elegance kullanıcısıyım, hala ısınamadım araca. Silecekler berbat sesli siliyor. Daha araç 6 binde olmasına rağmen sürücü kapısı açarken gıcırtı yapmaya başladı...


iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Garantiden bu dediginiz negatif unsurları yaptırınız.
 
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
39
Tepki puanı
22
Konum
Oguz2009
Aracınız
Civic FC5 2020
Merhaba arkadaşlar wag grubunun muhteşem bir pazarlama tekniği var. Bundan önceki aracım golf7 idi ve 5.5 yıl kullandım geçen sene ocak ayı gibi yine wv grubundan vazgeçmemek ve pahalı geldiği için seat ve skoda grubuna baktım octavia da karar kıldım ancak civic le fiyat farkı 17 bin tl idi tercihimi civic ten yana kullandım fakat f/p açısından civic daha ağır bastı. Malüm araç 299 dan başlıyor ve sunroof yok+metalik renk vs farklı eklenince 300 ü geçer ve maalesef pazarlık payı yok. Aynı fiyatlara ya da 3-5 bin fark olsa octavia derim şu an fark en az 25-30 bin o yüzden civic(y)
 
Katılım
4 Haz 2020
Mesajlar
49
Tepki puanı
69
Konum
Suşehri
Aracınız
Civic FC5 2020
Ben Superb dahil Skodaların hiçbirisini Civic e tercih etmem.Skodaların bagaj kapakları arka camla birlikte birlikte açılıyor ve bagajları aracın içerisinde.Bu şekilde mersedes olsa tercihim değil.Ayrıca vw grubunun iç malzemesi sert.kısa zaman sonra ses yapmaya başlıyorlar.Yollar sıcak asfalt olsa belki vw grubu iyi olabilir.Bizim yollarımız genelde bozuk ve vw lerin kasis geçişleri sert.Stabilize yollarda vw ler çok kötü.Civicler ise gerek kasist geçişlerinde gerekse stabilize yollarda vw grubu araçlara göre çok daha iyi.Ayrıca bana göre arabalardaki en önemli özellikler birinci sırada motor ikinci sırada yol tutuştur.Civic bu noktada vw grubu arabalardan çok daha iyi.Ayrıca vw grubu arabaların liste fiyatlarına aldanmayın.Civic deki donanıma ulaşıncaya kadar yaptıracağınız opsiyonel donanımlarla fiyatları 100 bin kadar artıyor.Vw bayilerinde baz donanım araba bulmakda imkansız gibi.Az bir donanım eklendiğinde fiyatlar acayip şekilde artıyor.
 
Katılım
16 Mar 2019
Mesajlar
102
Çözümler
1
Tepki puanı
126
Konum
Afyon/Ankara
Aracınız
Civic Type R
Öncelikle adil bir karşılaştırma yapabilmemiz için 11.nesil Civic beklememiz gerekiyor.
Model yıllarına göre adil bir karşılaştırma yaptığımızda açık ara Civic daha üstün (1.5 T),
Skoda octavia ile geçirdiğim zamanlarda Civic Sport Plus aracımı çok aradığımı belirteyim.
Civic'in yol sesi alması , multimedyasının zayıf olması veya bagajının küçük olması buz dağının görünen kısmı .
Bunlar Civic'in zayıf olduğunu göstermez sadece hanesine eksi yazar , buz dağının görünmeyen kısmında ise Civic mühendisliğini konuşturduğunda Octavia'dan 10 gömlek üstün olduğunu anlarsınız , çok ince deteylarlara kadar inilen şasi ,direksiyon ve motor c segmenti bir araçta olması gerekenden çok daha iyi düzeyde.
Özellike Civic HB tercih edildiğinde Octavia'nın hiç bir şansı yok.
Yapılan eleştrileri anlıyorum ; lakin bazı eleştiriler her araçta olma ihtimali olan sorunlar.

Son olaraktan ; WW grubu ve Hondan'nın hedeflediği müşteri kitlesi her zaman farklıdır.
Bu yüzden sizin için önemli olan özellikleri belirleyip ona göre bir marka tercih etmeniz araçtan memnun kalmanızı sağlayacaktır.
 
Son düzenleme:
Katılım
13 Nis 2019
Mesajlar
113
Tepki puanı
65
Konum
Ankara
Aracınız
Civic FK7 HB 2019
Civic in wag grubunda kıyaslanması gereken aracı golftür bana göre. Civic hb aracım var. Planım golf 8 in makyajlı kasası çıktığında ona geçmek. Tabi bu da min 2-3 yıl.
 
Katılım
20 Şub 2019
Mesajlar
1,133
Tepki puanı
1,463
Konum
ankara
Aracınız
Civic FC5 2020
Yeni octavianın arkalarının bağımsız süspansiyon olmaması çok şaşırttı.
 
Geri
Üst