Önceki aracımda özellikle motor sıcakken rampa yukarı gaza bastığımda araç hıçkırıyormuş gibi vuruntu yapardı. Yetkili servis yanlış hatırlamıyorsam travers takozu deforme olmuş dedi cüzi bir miktar ücretle yapıp teslim etti. Aracı satmak için ilana koyacaktım, expertiz yaptırıp koyayım dedim. Ufak tefek elektronik problemler çıktı yaptırayım diye sanayiye bıraktım, 1 saat sonra ustam aradı aracın marş almadı sese bakılırsa zinciri kopardı, aldım götürdüm sizin birşey yok deyip verdiğiniz araç zincir kopardı diye, adamlar pişkin pişkin 10.000tl meblağ çıkardı önüme koydu. Gittim sağlam bir usta buldum, 6.000tlye komple rektefiye ettirdim. Mahkeme kararı aleyhime sonuçlandı, tek kabahatim "herhangi bir soruna rastlanmadı" yerine "triger zinciri değişimine gerek görülmedi" yazan bir kağıt almamış olmam. Yani yetkili diye güvenilen çoğu yerin ne ustası işi gerçekten biliyor, ne de yaptığı işin sorumluluğunu alıyor.
O gün bu ülkedeki çoğu yetkili kurumun(hepsi demiyorum) yetkili oldukları tek ama tek konunun kendi kaba etlerini böyle durumlardan kurtararak lafta ticaret gerçekte sahtekarlık olduğunu, kanunların bizi değil parayı ve onun babalarını haklı - haksız bakılmaksızın koruduğunu farkettim. Neden böyle bilgiç bilgiç konuşuyorum diye merak edenler olursa sebep şudur, farkedilirse ilgili kurum ve markayı yazmadım çünkü (şaka gibi gelecek) bu konu hakkında konuşma ve yorum yapma yasağı aldımilla söyle derseniz önceki aracımın markasına ve yerleşim yerime bakabilirsiniz.
Saygılar.
Bu durum yasadiginizda araciniz kac km lerdeydi peki ? Zincir kontrolu 200.000 km olarak ongoruluyor ben kontrolden ziyade degistirme taraftariyim o km lere gelince.
iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.