Civic FC5 RS Bakım fiyatları?

Ad Soyad
Mertcan Özçırpan
Aracınız
Civic FC5 2019
Bakımı Honda Damla yetkili serviste yaptırdım. 0-20w Petrol ofisi yağ koydular, sanzuman filtresini de değiştirmeidler. 11.600 tl ücret ödedim. teslim saatine yakın geldim daha işleme başlamamışlardı. Kapanmasına 30 dk kala genc bir oğlan geldi 17-18 li yaşlarda tüm işlemi de o yaptı. Sanayide yaptırsam daha çok içime sinerdi, daha da iyi yağ koyardık. neyse artık sanayiden devam edeceğiz

Ad Soyad
Burak
Aracınız
Civic FD6 2011
Bakımı Honda Damla yetkili serviste yaptırdım. 0-20w Petrol ofisi yağ koydular, sanzuman filtresini de değiştirmeidler. 11.600 tl ücret ödedim. teslim saatine yakın geldim daha işleme başlamamışlardı. Kapanmasına 30 dk kala genc bir oğlan geldi 17-18 li yaşlarda tüm işlemi de o yaptı. Sanayide yaptırsam daha çok içime sinerdi, daha da iyi yağ koyardık. neyse artık sanayiden devam edeceğiz
Hocam geçmiş olsun, bu kadar para vereceğime garantiyi bozdururdum ben

Son düzenleme:
Ad Soyad
Burak
Aracınız
Civic FD6 2011
Normal şartlarda şanzuman yağı değişimi ve 10bin bakımı sanayide ne kadar olmalı?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben kendim değişiyorum yağ değişim 2000 filtreler dahil, şanzıman yağı ve filtre dahil 3000 olsa 5000 falan derim işçilik eklesen 7000 olur lakin dediğim gibi ben kendim değişiyorum

Ad Soyad
asdemirtas
Aracınız
Civic FC5 2021
Normal şartlarda şanzuman yağı değişimi ve 10bin bakımı sanayide ne kadar olmalı?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yağı hep +1 stoklu tutuyorum, uyguna kampanyadan denk geldikçe, filtreler de benzer şekilde yıllardır bu mantıkla devam ederim.

Motul 0w20 1.000-TL, 500-TL hava filtresi bosch, 250-TL yağ filtresi, 250-TL polen filtresi. Normal 10 bin km bakım için parçalar yaklaşık 2 bin TL tutar. Mayıs başında sanayideki Honda ustama da bunların değişimi ve genel gözlem için 500-TL verdim. Toplam 2.500-TL diyelim. Ben servisin garanti politikasını beğenmiyorum.

Ad Soyad
Emre Kürmek
Aracınız
Civic FC5 2020
Ben kendim değişiyorum yağ değişim 2000 filtreler dahil, şanzıman yağı ve filtre dahil 3000 olsa 5000 falan derim işçilik eklesen 7000 olur lakin dediğim gibi ben kendim değişiyorum
Hocam merhabalar servis fiyatları gerçekten uçmuş durumda bende yağı kendim değiştirmeyi planlıyorum ürünleri nerden temin ediyorsunuz ve şanzıman yağını değiştirmek için bir kılavuz mevcutmu acaba ?

Ad Soyad
Burak
Aracınız
Civic FD6 2011
Hocam merhabalar servis fiyatları gerçekten uçmuş durumda bende yağı kendim değiştirmeyi planlıyorum ürünleri nerden temin ediyorsunuz ve şanzıman yağını değiştirmek için bir kılavuz mevcutmu acaba ?
Eneos motor yağı 5 30 hyper Multi kullanıyorum. İnternetten ramsan satıcısından alıyorum distribütör kendisi, şanzıman yağını servisten almaya bak, şuan litresi 720 TL iltresi çartı curtu vs. Onlarıda internetten ustaparçacıdan alıyorum Bosch kullanıyorum genelde. Öyle böyle heryerden birşeyler alıyorum 😀

Şanzıman yağı değişim videosu

Ad Soyad
Selin Tuana Özbek
Aracınız
Civic FB7 2012
Merhaba,

Bugün Honda Damla'dan bakım için teklif aldım. Rutin bakım için 7000 ₺, Şanzuman yağı için 4900₺, fren hidrolik değişimi için 3000₺ ve yakıt filtresi için 15.000 ₺ (o_O) fiyat verdiler.

İlk Honda aracım olduğu için kafam karıştı bu ücretler normal mi? Bu araçların fren hidroliği ve yakıt filtresi altın kaplama mı yapılıyor acaba?
Ben de ilk Honda aracımı aldığımda benzer bir şaşkınlığı yaşamıştım. Özellikle yetkili servis fiyatları gerçekten uçuk gelebiliyor. Geçen sene bakım için gittiğimde bana da yakıt filtresi için benzer şekilde 14-15 bin ₺ civarı bir fiyat vermişlerdi. Fren hidroliği ve şanzıman yağı da seninkine yakın tutarlardaydı.

Yakıt filtresinin bu kadar pahalı olmasının nedeni genelde deposun içinden değişiyor olması ve parça fiyatının yüksekliği (özellikle dizel araçlarda). Ama yine de 15 bin ₺ deyince insan ister istemez “altın mı bu parça?” diye soruyor. o_O Ben ne yaptım dersen, özel servisten orijinal ya da eşdeğer parça taktırdım. Neredeyse yarı fiyatına halletmiştim her şeyi. Tabii bu tamamen kişisel tercih meselesi ama eğer garantin bitmişse özel servisleri de bir araştır derim. (:
Yetkili servis rahatlık ve kayıt açısından iyi ama bazı kalemlerde abartılı fiyat çıkardıkları da bir gerçek.

Ad Soyad
Enes Damgacı
Aracınız
Civic FC5 2018
Alkan Honda Oto servisi var hocam Kartaldaydı. İyi bir ustalık istiyorsanız öneririm. Avrupa yakasında Floryada Şeref usta var. Onuda öneririm.

Geri