Bakım sonrası değişen motor sesi ve LPG de tekleme.

Katılım
28 Tem 2016
Mesajlar
280
Tepki puanı
153
Konum
Bursa
Aracınız
Civic FC5 2018
Merhaba forumdaşlar.

Aranıza 4 ay önce 2012 model Elegance Eco otomatik Lpg li alarak katıldım. İlk defa honda ve otomatik vites araç sahibi oldum. Bundan önceki 3 aracım da Ford idi. Doğrusunu söylemek gerekirse hondanın ve otomatik vitesin sürüş keyfi başkaymış :)

Aracımı ilk sahibinden ve yetkili servis bakımlı olarak aldım. Aldığımda 78000kmde idi. Şu anda 85000.
Yakıtından son derece memnunum. Karma tüketime 8.44lt lpg yakıyor. Bence süper. Bu ortalama 5000km'nin ortalaması. Yakıt alımlarımı fuelio programında tutuyorum.

Aracıma geçtiğimiz cuma günü yağ ve filtre değişimi bakımı yaptırdım. Tabii ki özel serviste :) Yetkili servis olan Bursa İnallardan 1300₺ gibi saçma sapan fiyat alınca başlarım garantisine dedim.

Forumu güzelce araştırdım eneos 0w20 4+1lt yağ (n11.com dan) ve uygun filtre seti (gittigidiyor.com dan) aldım.
Yağ filtresi orjinal Honda
Hava filtresi Wunder
Polen filtresi RF marka

Aldığım setin linki

http://urun.gittigidiyor.com/otomob...2012-sonrasi-filtre-bakim-seti-3-lu-242628664

Daha sonra iyi tanıdığım ustamda yağı ve filtreleri değiştirdik. Yağı forumdan öğrendiğim şekilde 4.33lt koyduk.

Eski hava filtresi oldukça siyahtı.
Polen filtresi de aynı durumdaydı.

Ardından da Brc yetkili servisinde büyük olan filtreyi değiştirdiler sadece. Programına bakmanız gerekli mi dedim gerek yok abi dediler.

Yaptığım masraflar şu şekilde.
Eneos 0w20 4+1 lt yağ 132.90₺
Filte seti 59₺
Brc servisi filtre değişimi 50₺
Balata spreyi 10₺
Bakım işçiliği 30₺

Toplam 281.90₺

Aracımda bu bakımlardan sonra 2 sıkıntı yaşadım.

İlki motor sesi biraz arttı gibi geldi bana. Çekişte hiç bir problem yok. Araç gayet atak. Fakat ani hızlanmalarda açık hava filtresi tarzında bir ses alıyorum. Sanki eski filtre çok tıkanmış nefes alamıyormuş da filtre değişince rahatlamış gibi oldu. Ama yine de içime bir kurt düştü. Sizce bu ufak ses değişimi normal mi?

İkincisi ise LPGde ani sollamalarda gaz geç tepki vermeye başladı. Araç gazı kökledikten 1sn sonra ileri atılıyor.
Bu problemi aracı durdurup N konumuna alıp devir yükselttiğimde daha iyi anladım. Gaza ani basıp çekince motor bir an kararsızlaşıyor sonra devir artıyor. Benzine alıp denedim bir sorun yok.
Sizce bu sıkıntı neden olabilir? Aklıma lpg ayarı geldi akşam iş çıkışı BRC servisine tekrar gideceğim ama sizlere de sormak istedim.

LG-D855 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Katılım
29 Ara 2015
Mesajlar
1,147
Tepki puanı
6
Konum
Antalya
Aracınız
Bence bakımı serviste yaptırmayarak en doğrusunu yapmışsınız

aracın teklemesi belirli devirlerde gaza basıncamı yoksa her devirde ani yüklenmelerde mi oluyor
 
Katılım
28 Tem 2016
Mesajlar
280
Tepki puanı
153
Konum
Bursa
Aracınız
Civic FC5 2018
Şöyle izah edeyim. Önümde bir araç var durmaya yakın yavaşlıyorum sonra aniden gaza basıp sollamaya çıktığımda araç 1-2 sn geç tepki veriyor. Şehir içi trafiğinde ani şerit değiştirmek istediğinizde yapacağınız bir hareket olarak düşünün. Bu arada devir 1500 civarına düşmüş oluyor. Araba öne geç atlıyor. Turbo gecikmesi gibi bir durum. Benim anlamadığım bakımdan önce bu sıkıntı yoktu. Bir anda ortaya çıkması beni lpg ayarı problemi olabileceği konusunda şüphelendirdi.

LG-D855 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Katılım
29 Ara 2015
Mesajlar
1,147
Tepki puanı
6
Konum
Antalya
Aracınız
Hondada klasik bi sorun var duymuşsunuzdur 1500 devirde bu vtec açması denilen ve ufak bi tekleme şeklinde hissedilen bi durum var. Bu olabilir ama bir anda ortaya çıkması da farklı ihtimalleride düşündürüyor

Mesela yakıttan olabilir ve zengin fakir karışımdan olabilir yeterli hava veya yakıt gelmediğinde de araç bunu yapar

benzinde denediz mi aynı sıkıntı varmı
 
Katılım
28 Tem 2016
Mesajlar
280
Tepki puanı
153
Konum
Bursa
Aracınız
Civic FC5 2018
Yakıttan olacağını düşünmüyorum. Bakıma girmeden önce depo yarımdı. Üzerine yeni yakıt da almadım. Ayrıca hep aynı istasyondan yakıt alıyorum. Petrol Ofisi gayet iyi bence.

Forumda benzer bir sıkıntı var mı diye araştırırken vtec problemini de okudum. Fakat benim araçta bakım öncesinde buna benzer bir durum yoktu.

Benzine aldığımda ise hiç bir sıkıntı yok. Araba fişek gibi fırlıyor. Boş viteste gaza basıp basıp çekerek devir yükselttiğimde de tekleme yapmıyor.

Bir de şu takıldı kafama bakımdan sonra motor sesi biraz arttı gibi geldi bana. Sizce bu normal mi? Yoksa wunder marka hava filtresi kullandığım için mi bu ses değişimi oldu?
 

NoFeaR

0
Katılım
20 Ocak 2014
Mesajlar
16,037
Çözümler
4
Tepki puanı
3,491
Konum
İzmir
Ad Soyad
Turgut
Yaş
39
Aracınız
Civic FC5 2016
[MENTION=4238]cakinci[/MENTION] Hocam Lpg bakımında ayar da yapıyorlar, ayar yapalım derken ayarını bozmuş olabilirler, brc ye tekrar gitmeniz de fayda var.
Motor sesi konusunda, fitre kutusuna giden boru yerinden çıkmış olabilir bir bakın derim.
 
Katılım
28 Tem 2016
Mesajlar
280
Tepki puanı
153
Konum
Bursa
Aracınız
Civic FC5 2018
Bugün iş çıkışı tekrar gittim BRC ye. Bilgisayara bağladı. Otomatik ayar yaptı. Tüm değerler normal ama yeniden ayar yapalım dedi. Sonra deneme yaptım, değişen yok.

BRC de sadece lpg filtresini değiştirdiler. Gaz kesici filtresini neden değiştirmiyorsunuz diye sordum. Abi o filtre bozulduğunda zaten araba gaza geçmez o durumda da komple değiştiriyoruz dedi. Değiştirmeye gerek yok dedi. Ne kadar dedim 120₺ dedi. Bu durma kıllandım açıkçası. Adam istersen değiştirelim abi demedi.

Subap ayarı yaptırıp yaptırmadığımı sordu, yaptırmadım deyince abi önce subap ayarı yaptır. Sonra bilgisayardan yeni ayar yaparız, en son da yol testine çıkar yolda tekrar ayar yaparız dedi.

Ardından subap ayarı için ustama gittim. Önce teste çıktık. Geceden arabayı bırak, motor soğusun ertesi gün sabahı yaparız dedi. Bu akşam işim olduğu için bırakmadım ama yarın akşam bırakacağım.

Onun haricinde hava filtresinden gelen sesi sordum. Bana da biraz fazla geldi dedi. Yarın akşam bıraktığımda [MENTION=3]NoFeaR[/MENTION] 'ın dediği gibi filtre kutusuna giden boruya da baktıracağım.

Arkadaş bi bakım yaptırdık cillop gibi çalışan arabanın ayarı kaçtı, benim de keyfim kaçtı.
 
Son düzenleme:
Katılım
26 Mar 2015
Mesajlar
250
Tepki puanı
1
Konum
izmir karşıyaka
Aracınız
bana yinede lpg ayarlarında bi noksanlık var gibi geliyor,bikeresinde bendede benzer bi durum oldu,ilk gaza basışta hafif bir kasılma akabinde ileri atılım oluyordu,ısrarla lpg ayarlarına baktırın,ses konusundada benzer bi durum olmuştu,bir süre sonra ya kulağım alıştı yada yeni filtre yerine alıştı,ses gitti gibi gelmişti banada:)
 
Katılım
28 Tem 2016
Mesajlar
280
Tepki puanı
153
Konum
Bursa
Aracınız
Civic FC5 2018
Ben de lpg ayarından kaynaklandığını düşünüyorum.

Şu subap ayarını bir yaptırayım, lpgcinin başının etini yemeyi düşünüyorum.

Hava filtresi sesine de inşallah bir çözüm bulacağız. En kötü ihtimal yetkili servisten 1 adet orjinal hava filtresi alıp kendim değiştireceğim. O da kim bilir kaç paradır.
 
Katılım
16 Şub 2016
Mesajlar
337
Tepki puanı
128
Konum
ANKARA
Aracınız
Civic FB7 2012
Anlattığınız sorun bende de var iki gün önce brcde lpg ayarı yaptırdım filtreyi değiştirdim ama hiçbir etkisi olmadı ben de servise gitmeyi düşünüyorum bu günlerde


iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Geri
Üst