Civic 2011- corolla da 2010. Corollayı 2015 te 42 bin km de alıp lpg taktırdım filtre yağ değişimleri dışında masrafı olmadı, civic te böyledir diyerek aldım almamdaki en büyük etken de bütçemle alabileceğim sağlam otomatik şanzımana sahip araçtı ve bu konuda beni memnun ediyor. Fakat Corollayı kullandığım gibi civic aracımı kullansam adım kadar eminim 6 ayda perte çıkar. Corollanın resmen cigerini söküyorum.Ama o modeldeki corollanın da otomatiği 5 para etmez o yüzden de corollayı manuel almıştım.Corollanın görüntüsü de 50 yaş üzerine kullanıcıya hitap ediyor bence.Ama iş trim sesleri,yol sesi,boyaya gelince corolla civicten daha önde benim gözümde.Son kasalarda civic daha donanımlı hale gelmiş olabilir fakat bende olan aynı dönemin araçlarında da donanım olarak corolla önde.2 araç ta en dolusu: corolla da anahtarsız giriş anahtarsız çalıştırma,far yağmur sensörü,otomatik kararan dikiz aynası varken , civicte bunlar yok, civicte de sunroof var,far yıkama var ki bence gereksiz.Corolla da japon civic te japon o yüzden iki araç ta aynıdır gibi bir düşünce ne kadar doğru bilemiyorum.Eğitim hayatım tamamen otomotiv sektörü üzerineydi ve 2 yıl kadar hyundai kocaeli fabrikasında çalıştım şimdi de uçak teknisyenliği yapıyorum, bunu niye söyledim - arabaya 30 yaşımdan sonra binmedim devamlı işin içindeyim ve kendi çapımda da olsa bi teknik bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum.Honda forumundayım diye burada olmayan bişeyi varmış gibi konuşup civikleri pohpohlayıp honda fanatikliği sergilememi kimse beklemesin aynı şey diğer marka modeller için de geçerli,söylediğim şeyler de herkesin şikayet ettiği şeyler zaten.Siz hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama aynı yol güzergahında her iki aracı da test ettireyim size. Yol sesi ve bozuk yolda hangi aracın içeriye nasıl ses aldığına birlikte bakalım( fanatizmi bi kenarı bırakarak )
06 HONDA 2234