Direksiyon kutusu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hasan0744
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracınız
İyi akşamlar direksiyon kutusunda baya sıkıntı var gibi tamiri yapılıyor diye duymuştum İzmir'de onerebileceğiniz sağlam bir usta varmı acaba genel bakım falanda yaptırmak icin

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Nasıl bir sıkıntı var, ses mi yapıyor? elektrik motoru mu arıza verdi, yoksa açı sensörü mü arıza veriyor?
Normalde FB7lerin direksiyonlarında basit ses ve yanlış rot ayarı nedeniyle oluşan açı sensör sorunları dışında pek bir arıza duymadım.

Aracınız
Nasıl bir sıkıntı var, ses mi yapıyor? elektrik motoru mu arıza verdi, yoksa açı sensörü mü arıza veriyor?
Normalde FB7lerin direksiyonlarında basit ses ve yanlış rot ayarı nedeniyle oluşan açı sensör sorunları dışında pek bir arıza duymadım.
İyi günler ilk calistirmada sağa sola dönerken baya sertleşmeye başladı dün tam sol yapıp geri gelirken değişik bir ses çıktı baya tozlu yolda kullandım bir ay boyunca onun bu etkisi oldumu bilmiyorum

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
İyi günler ilk calistirmada sağa sola dönerken baya sertleşmeye başladı dün tam sol yapıp geri gelirken değişik bir ses çıktı baya tozlu yolda kullandım bir ay boyunca onun bu etkisi oldumu bilmiyorum

Lastik basınçlarını, rotlar kontrol ettirin.
Belki direksiyon kutusu biraz yağsız kalmış olabilir, bende bir gacırtı sesi vardı, sistemdeki makine yağı özelliğini yitirmeye başlamıştı, yağlattıktan sonra ses geçti gibi, geçmişte Honda tecrübesi olan bir ustaya direksiyon kutusunu yağlamasını rica edin.

Aracınız
Lastik basınçlarını, rotlar kontrol ettirin.
Belki direksiyon kutusu biraz yağsız kalmış olabilir, bende bir gacırtı sesi vardı, sistemdeki makine yağı özelliğini yitirmeye başlamıştı, yağlattıktan sonra ses geçti gibi, geçmişte Honda tecrübesi olan bir ustaya direksiyon kutusunu yağlamasını rica edin.
Toprak yola girdiğim zaman da ön taraftan lıkırtı geliyor oda kutudan olabilir demişti bı usta o kafama takıldı araç 7 yıldır bende direksiyon yağı ekleme falan hiç bişey yapmadım. Eksik olmadığı için detaylı bi kontrol ettirmek lazım

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Toprak yola girdiğim zaman da ön taraftan lıkırtı geliyor oda kutudan olabilir demişti bı usta o kafama takıldı araç 7 yıldır bende direksiyon yağı ekleme falan hiç bişey yapmadım. Eksik olmadığı için detaylı bi kontrol ettirmek lazım

Lıkırtı sesi z rotlar, rotil veya rot başı kaynaklı da olabilir, öncelikle alt takımı detaylıca kontrol ettirin (y)
Toprak yolda umarım direksiyon kutusu toz körüklerine bir zarar vermemişsinizdir.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Geri