Far ayarı

Bugun yetkili servise gittim. Sol zenon ampulumu elektrikçi yerine oturtamamiş hatta kapağini da iyi takamamis. Servisteki eleman duzeltti ve oldu. Eger icine su alsaydi zenon beyni bozulurdu ve 1500tl civari masraf cikardi dedi. Bu arada hem kisa hem uzun far ampullerimin tamami 8 ay içinde hepsi patladi ve degisti. Aracim 140000de demek ki sizinkilerde 140000 civarinda patlar.

Bugun yetkili servise gittim. Sol zenon ampulumu elektrikçi yerine oturtamamiş hatta kapağini da iyi takamamis. Servisteki eleman duzeltti ve oldu. Eger icine su alsaydi zenon beyni bozulurdu ve 1500tl civari masraf cikardi dedi. Bu arada hem kisa hem uzun far ampullerimin tamami 8 ay içinde hepsi patladi ve degisti. Aracim 140000de demek ki sizinkilerde 140000 civarinda patlar.

Nerde o eski arabalar.. Milyon km giden farlar.. :)

merhaba

il hangisi her servis ücretsizmi acaba. bende geceleri kısaların yok ileriyi göstermemesinden şikayetçiyim bi ara ugrayıp ayarlattırırım olmadı..

Adana tekbaş. Ama gittiğimde far ayar cihazları bakımdaymış. Servis elemanı benim bozuk ampulu yerine tam oturttu ve göz kararı da far ayarını iyi olduğunu söyledi. Aslında göz kararı far ayarı iyidir diye bışey yok ama benim için önemli olan ampulumun yerine tam oturmasiydi onu halledince far ayari yapilmasini onemsemedim.

@Can nokta atışı yapmış

HTC U11 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Ben ilk başta dedim ama en kolay çözüm genelde en son denenir :D küçükken kullanım kılavuzlarında cihaz çalışmıyorsa ibaresinin altında "fişi takın" yazardı. Şimdi daha iyi anlayabiliyorum :D :D

benim sağ kısa farlar duvara karşı baktığımda 5 cm daha yukarda gibi gösteriyor. kendim ayarlayabilir miyim?

benim sağ kısa farlar duvara karşı baktığımda 5 cm daha yukarda gibi gösteriyor. kendim ayarlayabilir miyim?

Sağ farın biraz daha yukarda olması normaldir. Ayarlarlatsanız biy yerde yine öyle yaparlar.Ayar yapılırken sol far karşıdan gelenin direk gözüne vurmasın diye biraz aşağıda bırakılırken sağ far ayarı kullanım esnasında biraz daha fazla alan aydınlatma amaçlı bir miktar yukarda tutulur.

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Evet şu görüntü gayet normal. Ama yakında aracınınızı muayeneye götürürseniz ve tüvtürk ölçümünde ayar yüksek çıkarsa bana kızmayın çünkü kendi aracımı sıfır aldım bizzat tek el kullandım rutin bakımı dışında hiç biyerine dokunulmadı ama far ayarları kısa far ayarı çok yüksek çıktı. Yani tüvtürk koskoca honda fabrikasından iyi biliyormuş bu işi. Olur da muayene filan yaptırırsanız habi normaldi diyip kızmayın haberiniz olsun

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Geri