Fb7 cıvıc fabrika çıkışı lpg atiker olur mu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Angara
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracınız
Civic FB7 2013
Ben alırken sonradan takılmasını dert etmedim kendime hatta 60k da LPG takılmış daha çok hoşuma gitti motor daha az yıpranmıştır diye düşündüm gerçi Honda LPG konusunda sıkıntısız ama. Atiker nispeten ucuz bendekide atiker ama bir dezavantajını görmedim.
Bu fikre ben de katılıyorum. Ta 2013 yılında FD6 aldığımda araç 82 bin kmdeydi ve hiç lpg takılmamıştı. Gidip kendim BRC taktırmıştım. 2 ay önce aldığım FB7'de de sonradan prins takılmış ama 45 bin'de takılmış. Bana da çok sonra takılması avantaj gibi geliyor.

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
İlanlara bakıyorm hep fabrika çıkışlı lpg li yazmışlar çok çok önmli bişey gibi vurgulayanlar var
O husus biraz reklam :) Tabi ECO modellerinin motorları LPGye özel dayanıklılık geliştirmelerine sahip ve bu sayede subap ayarı da daha geç bozuluyor. Düz modellerde bunlar yok, belki bundan dolayı belirtiyor olabilir. Ama eski FD6mda 170bine kadar full LPGli kullanımda bir sorunum yoktu, yani motor güçlendirilmemiş haliyle bile gayet dayanıklı ve uyumlu.
Sistem olarakta BRC'nin Honda'ya özgü elektrik ve diğer tesisat kısımlarında kablo kesme biçme yapmadan montaj yapılma şansı var ve BRC'nin enjektör ve parça kalitesi olarak ATIKER'den yüksek ama ATIKER'de düzgün bir montajla sorun çıkarmadan uzun süre kullanılabilir.

Alınır hocam neden alınmasın. Ben de yeni aldım 2013. Sonradan takılmış. Atiker diye aldım, prins çıktı. Tank prins, dolum ağzı ve göstergesi atikerdi. Lpg ustama götürdüm, motorun oralarda bir yerlere baktı, bu prins dedi. Ben de atiker montaja prins depo takmışlar sanmıştım. Meğer prins montaja atiker dolum ağzı ve gösterge takmışlar. Dedim bu niye böyle toplama bilgisayar gibi. Bunların çoğu aynı yerde üretiliyor zaten, montajı yapan usta böyle yapmış dedi. Takılan prins modelinin de atikerden farkı olmadığını söyledi. Çok düşük bir modeliymiş sanırım. BRC montajına 5 bin lira demeseydi değiştirdirdim aslında ama bu şekilde de sıkıntısız kullanıyorum.

Tek sıkıntım olması gerekenden az gaz alıyor ve benzine çabuk geçiyor bitmeye yakın. Bununla ilgili forumda konu vardı deponun oradaki eğimden olduğuyla ilgili. Deponun altına o konudaki gibi köpük gibi birşey koyduracağım.
Bu husus aslında piyasadan daha uyguna montajı yapan yerlerde sıklıkla yapılan bir uygulama ancak doğru değil. Maalesef çoğu LPG montajında bu hususu müşteri görene kadar anlatılmıyor, monte edildikten sonra da artık takıldı diye geri sökülemiyor.
Bir müşteri Prins LPG sistemi için anlaşmışsa komple ilgili setin parçalarının kullaılması gerekir, ATIKER parçası kullanmak istersem zaten ATIKER sistem montajı isterdim ve öne göre fiyatta anlaşırdım.

BRC'nin Prins'i satın alması sonrası her fiyat skalasında bir ürün sunmak için farklı bir sınıflandırmaya da gittiler, Prins'in esas kendi ürünü olan Silverline harici Technomax ve Ecomax serileri aslında BRC ve OMV'nin ürünlerinde kullanılan parçaların karşımı ürünler.
Benzer şekilde BRC'de yıllarca Sequent 24, sonrasında geliştirerek Sequent 32 olarak sattığı ürünü BRC Platinum'a çevirdi ve BRC Comfort isimli daha eski patentli parçalardan BRC Comfort isimli ürün ortaya çıkardı.
Kısacası döviz kurlarındaki hızlı tırmanış ülkemizde de LPG firmalarının eski modelleri üst sınıf olarak lanse edip daha ekonomik modeller oluşturmaya yöneltti diyebilirim. LPG montajı yapan firmalarda kendilerince rekabet etmek için farklı sistemlerin toplama parçalarını kullanabiliyorlar.

Son düzenleme:
Aracınız
Fb7'lerde eco olup lpg'li olmayan araçlarda var. Atiker sonradan takılmıştır.

Fb7'ler fabrika çıkışı lpg'li değiller benim bildiğim. BRC ile anlaşma sonucu fabrikada değilde, bayilerde montaj yapılmıştı.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Fb7'lerde eco olup lpg'li olmayan araçlarda var. Atiker sonradan takılmıştır.

Fb7'ler fabrika çıkışı lpg'li değiller benim bildiğim. BRC ile anlaşma sonucu fabrikada değilde, bayilerde montaj yapılmıştı.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
FB7 ECO modelleri ek motor güçlendirmeleri ve fabrikadan montaja hazır halde bayiye gelip, satım alım sırasında müşteri onayıyla teslim öncesi serviste montaj yapılıyordu. Araç teslim alınmadan önce serviste montajı yapılmayıp dışarda montaj yapılırsa LPG garantisi devredışı kalıyordu.
Bu açıdan ilk dediğiniz doğru ama ECO modeli alıp LPG taktırmayan çok çok nadirdir, hatta bence yoktur bile diyebilirim :)

Piyasada sonradan LPG takılmış araçlar ECO modellerinden o dönem LPG sistem ücreti ile birlikte 4-5bin civarı daha uyguna satılıp daha sonradan takılan modellerdir (Yanlış hatırlamıyorsam 2013 başlarında Elegance ECO LPG montajlı fiyatı 55-57bin aralığında iken normal versiyonu 52-53 aralığındaydı), bu açıdan ECO gruplarının normalden bir miktar daha yüksek fiyatlı olması olması normaldir.

2015'in ikinci yarısından itibaren ise montaj tamamen fabrikasyon hale geldi.
Hatta forumdaki ilk açtığım konuyu da buydu diye hatırlıyorum :)

Aracınız
Civic FB7 2013
Atiker lpg olması eksi bir durum mu satarken skıntı olur mu fabrika çıkışı lpg ye göre fiyatı düşükmüdür

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Atiker lpg li araç alınmaz mı hocam

Atiker lpg li araç alınmaz mı hocam

Alınır, başka marka olsada olur işçilik düzgün olsun yeter ki

bLind

Özel Üye
Aracınız
Civic FB7 2013
Ecolarda LPG için güçlendirilmiş parçalar neler mesela ? Ne farkları var düz olanlardan ?

Geri