İlanlara bakıyorm hep fabrika çıkışlı lpg li yazmışlar çok çok önmli bişey gibi vurgulayanlar var
O husus biraz reklam

Tabi ECO modellerinin motorları LPGye özel dayanıklılık geliştirmelerine sahip ve bu sayede subap ayarı da daha geç bozuluyor. Düz modellerde bunlar yok, belki bundan dolayı belirtiyor olabilir. Ama eski FD6mda 170bine kadar full LPGli kullanımda bir sorunum yoktu, yani motor güçlendirilmemiş haliyle bile gayet dayanıklı ve uyumlu.
Sistem olarakta BRC'nin Honda'ya özgü elektrik ve diğer tesisat kısımlarında kablo kesme biçme yapmadan montaj yapılma şansı var ve BRC'nin enjektör ve parça kalitesi olarak ATIKER'den yüksek ama ATIKER'de düzgün bir montajla sorun çıkarmadan uzun süre kullanılabilir.
Alınır hocam neden alınmasın. Ben de yeni aldım 2013. Sonradan takılmış. Atiker diye aldım, prins çıktı. Tank prins, dolum ağzı ve göstergesi atikerdi. Lpg ustama götürdüm, motorun oralarda bir yerlere baktı, bu prins dedi. Ben de atiker montaja prins depo takmışlar sanmıştım. Meğer prins montaja atiker dolum ağzı ve gösterge takmışlar. Dedim bu niye böyle toplama bilgisayar gibi. Bunların çoğu aynı yerde üretiliyor zaten, montajı yapan usta böyle yapmış dedi. Takılan prins modelinin de atikerden farkı olmadığını söyledi. Çok düşük bir modeliymiş sanırım. BRC montajına 5 bin lira demeseydi değiştirdirdim aslında ama bu şekilde de sıkıntısız kullanıyorum.
Tek sıkıntım olması gerekenden az gaz alıyor ve benzine çabuk geçiyor bitmeye yakın. Bununla ilgili forumda konu vardı deponun oradaki eğimden olduğuyla ilgili. Deponun altına o konudaki gibi köpük gibi birşey koyduracağım.
Bu husus aslında piyasadan daha uyguna montajı yapan yerlerde sıklıkla yapılan bir uygulama ancak doğru değil. Maalesef çoğu LPG montajında bu hususu müşteri görene kadar anlatılmıyor, monte edildikten sonra da artık takıldı diye geri sökülemiyor.
Bir müşteri Prins LPG sistemi için anlaşmışsa komple ilgili setin parçalarının kullaılması gerekir, ATIKER parçası kullanmak istersem zaten ATIKER sistem montajı isterdim ve öne göre fiyatta anlaşırdım.
BRC'nin Prins'i satın alması sonrası her fiyat skalasında bir ürün sunmak için farklı bir sınıflandırmaya da gittiler, Prins'in esas kendi ürünü olan Silverline harici Technomax ve Ecomax serileri aslında BRC ve OMV'nin ürünlerinde kullanılan parçaların karşımı ürünler.
Benzer şekilde BRC'de yıllarca Sequent 24, sonrasında geliştirerek Sequent 32 olarak sattığı ürünü BRC Platinum'a çevirdi ve BRC Comfort isimli daha eski patentli parçalardan BRC Comfort isimli ürün ortaya çıkardı.
Kısacası döviz kurlarındaki hızlı tırmanış ülkemizde de LPG firmalarının eski modelleri üst sınıf olarak lanse edip daha ekonomik modeller oluşturmaya yöneltti diyebilirim. LPG montajı yapan firmalarda kendilerince rekabet etmek için farklı sistemlerin toplama parçalarını kullanabiliyorlar.