fb7 geri viteste gelen ses hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Gkn01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gkn01

0
Ad Soyad
GknK01
Aracınız
Civic FB7 2013
Cümleten s.a 2013 fb7 civic kullanıcısıyım . Uzun süredir kafamı kurcalayan 1 şey var . Bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse çok sevinirim. Kapalı bir garajım var. Aracımı garaja koyarken hep anarya (R) gelir ve öyle park ederim. Garajımın giriş kısmında hafif bir yokuş var. Buradan sert bir şekilde geçip arabayı park ederken sorun yok. Ama bazen yavaş parkediyorum anarya gelirken araç yokuşta kalıyor gaza biraz sert yüklendiğim zaman tık diye bir ses duyuyorum. Düz giderken yada düz bir yolda anarya giderken hiç bir ses duymuyorum. Biraz araştırdım yokuş kalkış desteği ile ilgili birkaç birşey okudum. bu bir sorunmudur yoksa normal bir durummudur. ?

Gkn01

0
Ad Soyad
GknK01
Aracınız
Civic FB7 2013
Dış aks kafası da mekanik bir bilye parçası gibi, zamanla kaçınılmaz olarak aşınmaya bağlı boşluk oluşur.
Bu boşluk ufaktan ses yaratabilir ama değişim zamanı direksiyonu tam sağ-sol kırdığınızda tıkır tıkır ses yapma ile ortaya çıkar (y)
Civiclerin aks kafaları oldukça dayanıklı, ciddi darbe olmadığı yada körüğü yırtılmadığı sürece pek bozulmuyorlar. Daha doğrusu kademe kademe çok yavaş şekilde boşluk oluşuyor.

Fikir vermesi açısından şu videoyu izleyin,
hocam çok teşekkürler işte aynı bu manevralarda duyduğum sesin aynısı ama ben sağa ve sola dönüşte duymuyorum .

Gkn01

0
Ad Soyad
GknK01
Aracınız
Civic FB7 2013
Aracınızı geri vitese aldıktan sonra frenden ayağınızı 3 sn sonra çekip dener misiniz?

HTC U11 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
hocam dediğinizi uyguladım değişen birşey yok ses'in aks yada aks kafasından geldiği çok belli. Aks 3 ay önce tamir edildi zaten onda bir sorun olduğunu düşünmüyorum ama aks kafası tık diye vuruyor . benim tahminim bu

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
aracı biraderim götürmüş geldiği zaman deneyeceğim . Bu bahsettiğiniz konu fren balataları ile ilgili mi ?
Muhtemelen hill holder sisteminin arka balataları tutmasıyla oluşan ses mi diye ayırtetmek amaçlıydı.

Gkn01

0
Ad Soyad
GknK01
Aracınız
Civic FB7 2013
Muhtemelen hill holder sisteminin arka balataları tutmasıyla oluşan ses mi diye ayırtetmek amaçlıydı.
anladım . Ama ses arka balatalardan gelmiyor . bu bahsettiğiniz seside duyuyorum ama camlar kapalı iken ve çok sessiz bir ortamda zorla duyuluyor. Benim bahsettiğim ses sol ön tekerin oradan biryerden geliyor

Gkn01

0
Ad Soyad
GknK01
Aracınız
Civic FB7 2013
Arkadaşlar sorun çözüldü . Ne aks ' da nede Aks kafasında sorun yok. Ses sol taraftan geliyordu. Servis sol aks ' ı söktü geri taktı ses kesildi. Ama bu nasıl oldu halen anlamadım :)

İsmail Beşiroğlu

Super Moderator
Yönetici
Ad Soyad
İsmail Beşiroğlu
Aracınız
Civic FB7 2016
Arkadaşlar sorun çözüldü . Ne aks ' da nede Aks kafasında sorun yok. Ses sol taraftan geliyordu. Servis sol aks ' ı söktü geri taktı ses kesildi. Ama bu nasıl oldu halen anlamadım :)
Reset atmışlar hocam, reset atınca bizde herşey düzeliyor bilirsiniz, kapat - aç veya sök - tak?
Hadi geçmiş olsun, kazasız sürüşler...

Gkn01

0
Ad Soyad
GknK01
Aracınız
Civic FB7 2013
Reset atmışlar hocam, reset atınca bizde herşey düzeliyor bilirsiniz, kapat - aç veya sök - tak?
Hadi geçmiş olsun, kazasız sürüşler...
eyw hocam tşkler. Biraz ilginç bir deneyim oldu ama çok şükür ses kesildi. Sizlerede kazasız sürüşler dilerim tşkler. :)

Geri