Arkadaşlar arabayı alalı 10 gün oldu. Aldığım ilk günden beri bu ses var. Araba özellikle düşük devirlerde hırıltı sesi çıkarıyor, tam olarak ne olduğunu da anlamıyorum ama bi bakar mısınız ? Videonun linkini aşağıya ekliyorum..
Merhaba, kayış konusunda orjinali almanız en doğrusu çünkü gerçekten pek bulunmayan bir ebadi var.Merhabalar,
2015 FB7 kullanıcısıyım. Bu sorunu bende yaşadım. Ustama gösterdim Gergi kütüğü ve V kayışından yapar dedi. Bende her ikisinden satın aldım.
Gergi kütüğü İNA 534 0534 10 aldım (FB7 için uyumlu dediler ama olmadı FD6 içinmiş) V kayışının orjinal Honda 6PK2093 31110-R1A-A21 fakat piyasada Bando 6PK2090, Bosch 6PK2094, Conti PK2095 var. Ölçüleri uymuyor ya kısa ya da uzun geliyor. Bende Honda yetkili sevisten 1507 ₺ 'ye doğru olan kayışı aldım. Parçaları taktırmaya gittiğimde İNA 534 0534 10 gergi kütüğü olmadı FD6'ya uyumlu olduğudan. Sadece V Kayışını taktırdım. Üzerinden çıkan kayışta Bando 6PK2090'dı hiçbir deforme v.s. yoktu ona rağmen ses geliyordu. Bence 3 mm kısa olduğu için gergi kütüğü rahat çalışamıyor. Doğru parçayı alın derim.
Ses %98 oranında kesildi.
Bilgilerinize arkadaşlar.
Not: FD6 için orjinal gergi kütüğü elimde var isteyen olursa aldığım fiyattan verebilirim.