1xbet

Civic FB7 Fren yağı değişimi sorunu?

Aracınız
merhaba arkadaşlar. 2015 fb7 civic aracımı 2 sene önce aldım. fren yağını değişmem gerektiğini söylediler. frenci tanıdığa gittim . daha önce hiç değiştinmi dediler. benden öncesini bilmiyorum dedim. onlarda makineyle değişim yapılırsa zamanla abs sisteminde sorun çıkarttığı kılcal damarlarda kaçak sebebi olabilir dedi. manuel şekilde değişim yaptı 6-7 ay sonra makineyle değişim yapabiliriz dedi. uzun süre değişimi yapılmayan absli araçlarda makineyle fren yağı değişimi sorun çıkartır mı?

Ad Soyad
Burak
Aracınız
Civic FD6 2011
Hocam öncelikle merhaba,

Fren hidrolik sıvısı değişimi önemli husus evet lakin bazı ustalar atıp tutmayı sallamayı sever. Neyse konuya gelecek olursak değişmezseniz asıl ABS beyninde sıkıntıya sebebiyet verir. Bu sebeple benden tavsiye tüm sistemi yeni sıvıyla değişmeniz ki yaptırmışsınız ama kaç lt yağ kullandı mesela, ben en son 2024 Kasım'da kendim değiştirdim. Bunun için Temu'dan vakum pompası aldım ve 2.5 lt yağ kullandım. Benden tavsiye kendiniz değişmeniz olacaktır. Malum ustalar artık bu gibi işleri başından savar olmuş ve hangi marka kullanıldığı bile aşikar, DOT konusu bile çok erken fren hissiyatında. Bu sebeple elde olanı korumak lazım,

Tavsiye olsun diye değişimde çektiğiim fotoğrafları ekliyorum

Ekli dosyalar

• IMG_20241109_141952.jpg
    IMG_20241109_141952.jpg
    237.4 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_20241109_141945.jpg
    IMG_20241109_141945.jpg
    225.2 KB · Görüntüleme: 3

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Hocam öncelikle merhaba,

Fren hidrolik sıvısı değişimi önemli husus evet lakin bazı ustalar atıp tutmayı sallamayı sever. Neyse konuya gelecek olursak değişmezseniz asıl ABS beyninde sıkıntıya sebebiyet verir. Bu sebeple benden tavsiye tüm sistemi yeni sıvıyla değişmeniz ki yaptırmışsınız ama kaç lt yağ kullandı mesela, ben en son 2024 Kasım'da kendim değiştirdim. Bunun için Temu'dan vakum pompası aldım ve 2.5 lt yağ kullandım. Benden tavsiye kendiniz değişmeniz olacaktır. Malum ustalar artık bu gibi işleri başından savar olmuş ve hangi marka kullanıldığı bile aşikar, DOT konusu bile çok erken fren hissiyatında. Bu sebeple elde olanı korumak lazım,

Tavsiye olsun diye değişimde çektiğiim fotoğrafları ekliyorum
Hocam merhabalar, ben bu sistemle degistirmeye çalıştım ancak çok az sıvı çekiyor, biri oturup pedali pompalayinca çok daha hızlı değişim yapılabiliyor.
Bu sistemde sıvıyı daha hızlı çekmek için bir püf noktası varmıdır?

Ad Soyad
Burak
Aracınız
Civic FD6 2011
Hocam merhabalar, ben bu sistemle degistirmeye çalıştım ancak çok az sıvı çekiyor, biri oturup pedali pompalayinca çok daha hızlı değişim yapılabiliyor.
Bu sistemde sıvıyı daha hızlı çekmek için bir püf noktası varm
Zahmetli evet lakin çok uzun sürmüyor Max. 1 saat falan

Geri