Civic FD6 Frenlemede sola çekme sorunu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tncy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracınız
Civic FD6 2011
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 2 3 haftadır frenleme sırasında araba sola çekiyor gibi oluyor. Bugün periyodik bakım oldu. Fren disk ve balataları düzgün dendi, fren hidroliği değişti ama sorun devam ediyor gibi duruyor, aklıma şu geldi, son zamanlarda bir kaç kez vsf off butonuna basmıştım, acaba bu etkilemiş olabilir mi, bu butona basınca gösterge panelinde birşey de görünmüyor, bu normal mi. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ayrıca fren hidroliği değiştirmediğiniz için böyle sorunlarla karşılaşıyorsunuz. 2 senede bir değişim şart hocam geçmiş olsun
Bunu bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu teşekkür ederim. Abs tamiri sorunu çözdü, bu tamirden önce periyodik bakımı yapan usta fren hidrolik yağını değiştirmişti ama yemedi tabi.

Ayrıca fren hidroliği değiştirmediğiniz için böyle sorunlarla karşılaşıyorsunuz. 2 senede bir değişim şart hocam geçmiş olsun
Bu arada başka bir sorunum daha var uzun süredir rahatsız ediyor. Şubat ayında amortisör hariç neredeyse alt takımın tüm elemanları yenilendi ama araç hala çukur ve tümseklerde çok zıplıyor ve sallanıyor. Bu normal mi sizin honda da 2011 fd6 gördüğüm kadarıyla. Eskiden ben bu kadar rahatsız olmuyordum bu konuda, tamam yine sertti ama bu kadar zıplama sallanma olmuyordu.

Bunu bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu teşekkür ederim. Abs tamiri sorunu çözdü, bu tamirden önce periyodik bakımı yapan usta fren hidrolik yağını değiştirmişti ama yemedi tabi.
Sadece genleşme kanındaki sıvıyı değiştirdiyse olmaz, ben sistemi komple değiştirdim. Aşağıdaki gibi soldaki sistemdeki yeni yağın rengi

Ekli dosyalar

• IMG_20241109_141945.jpg
    IMG_20241109_141945.jpg
    225.2 KB · Görüntüleme: 6
Bu arada başka bir sorunum daha var uzun süredir rahatsız ediyor. Şubat ayında amortisör hariç neredeyse alt takımın tüm elemanları yenilendi ama araç hala çukur ve tümseklerde çok zıplıyor ve sallanıyor. Bu normal mi sizin honda da 2011 fd6 gördüğüm kadarıyla. Eskiden ben bu kadar rahatsız olmuyordum bu konuda, tamam yine sertti ama bu kadar zıplama sallanma olmuyordu.
Amortisörü sökmeden bir test var ama ne kadar sağlıklı bilmiyorum. Aracı sallıyorsun biraz 😄 hızlı şekilde sallantı geçiyorsa amortisör sağlam yok yaylana yaylana duruyorsa amortisör değişmesi gerekiyor gibisinden 😄😄 Lakin bence çok sağlıklı bir method değil söküp bakmak gerekiyor

Son düzenleme:
Amortisörü dökmeden bir test var ama ne kadar sağlıklı bilmiyorum. Aracı sallıyorsun biraz 😄 hızlı şekilde sallantı geçiyorsa amortisör sağlam yok yaylana yaylana duruyorsa amortisör değişmesi gerekiyor gibisinden 😄😄 Lakin bence çok sağlıklı bir method değil söküp bakmak gerekiyor
chatgpt de bu şekilde bir test önerdi yapayım bari

Geri