Kaput Kaplamanın / Korumanın Hazin Sonu :(

Mrtlsy

0
Katılım
1 Eyl 2016
Mesajlar
22
Tepki puanı
9
Arkadaşlar Merhaba, yararlı olabileceğini düşündüğüm için, benim yaşadığımı başkası yaşamasın diye bu konuyu açtım,

Aracmın kaputunda bir iki çakıl taşı büyüklüğünde kuş lekesi vardı. dikkatli bakıldığında görünüyordu, çokta rahatsız etmiyordu açıkcası yinede hem görünmesin diye hemde koruma amaçlı kaput folyosu yaptırmaya karar vermiştim.
Yaklaşık 10 ay kadar önce sağlam güvenilir dediğimiz bir yere aracın rengiylede uyumlu olsun fark olmasın diye "Piano Black" folyosu çektirdim. geçtiğimiz aylar içerisinde folyoda bariz çatlamalar, kaput ucundan atmaya başlamalar oldu. Neyse daha fazla riske atmamak, boyaya zarar vermemesi için söktürmeye daha güvenilir kurumsal bir firmadan tekrar kaplamayı çektirmeye karar verdim.

Öncelikle bu tarz işlemi bilmediğiniz adı sanı duyulmamış yerlere kesinlikle yaptırmayın, ondan ziyade yaptırdığınız koruma yada folyo herneyse, kesinlikle kaliteli olmasına dikkat edin, başka yerlerdede araştırmama rağmen herkes kendi sökmeye çalışmış ama kimisi boyaya zarar vermiş kimisinde izler kalmış.bu konuyu açmamın asıl amacıda böyle sorun yaşayan arkadaşlara yardımcı olabilmek. benim başıma geldi size gelmesin. Tiner, kolonya vb. madde kesinlikle kullanmayın, bu iş için özel kimyasallar var onları kullanın veya bilmiyorsanız benim gibi söktürmek için uzmanına ücretle yaptırın.

Gördüğüm manzara karşısında midem bulandığı için aracı satma noktasına kadar geldim. Aracından başından bir dakika bile ayrılmamak suretiyle temizleme işlemi itina ile yaklaşık 2 saat sürdü.

Herneyse Arkadaşlar, Alttaki resimlerde göreceğiniz herşey işi özetliyor.

Yeni çektirdiğim "Piano Black" kaplama ise, hava kanallı özel bir ürün. 3 yıl garantisi verdiler. Daha önce örneklerinide bana gösterdikleri için gayet iz bırakmadan kolay sökülebiliyormuş.

İşlemleri fotoğrafyalabildiğim kadar ilk halinden son haline kadar çektim. Atladığım yerler olabilir, sorusu olan arkadaşlara cevap verebilirim.

Bu arada firmanın benimle paylaştığı önemli bir bilgiyi de paylaşmak istiyorum.Daha önce tam boya yada lokal boya yapılmış olan bir yüzeye, bu tarz Kalitesiz Kaplama yapılıp söküldüğünde boya yapılan yerinde folyoyla beraber geldiğini belirttiler. Allahtan benim aracımda Boya falan yoktu :)

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg
 

NoFeaR

0
Katılım
20 Ocak 2014
Mesajlar
16,037
Çözümler
4
Tepki puanı
3,491
Konum
İzmir
Ad Soyad
Turgut
Yaş
39
Aracınız
Civic FC5 2016
[MENTION=4506]Mrtlsy[/MENTION] Hocam gelmiş geçmiş olsun, çok faydalı bir paylaşım olmuş, yeni kaplamanın markasını ve fiyatını paylaşabilir misiniz?
 

Mrtlsy

0
Katılım
1 Eyl 2016
Mesajlar
22
Tepki puanı
9
[MENTION=4506]Mrtlsy[/MENTION] Hocam gelmiş geçmiş olsun, çok faydalı bir paylaşım olmuş, yeni kaplamanın markasını ve fiyatını paylaşabilir misiniz?

Çok Teşekkür ederim. Allah razı olsun umarım hiçkimsenin başına gelmez. Gelmesin diye kendimce birşeyler paylaşmış olayım diye düşündüm.

Aracımın Koltukları bej rengi olduğu için kirlenme vardı. ben ozon dezenfeksiyon adı verdikleri sistemle iç familya yaptırdım lekelerden eser kalmadı, Yeni kaplamayı bununla birlikte yaptırdığım için toplam ücrette indirim yaptılar. İç temizlik ve folyoya Toplamda 800 Lira verdim.

Düştüğüm durumu sağolsunlar anlayışla karşıladıkları için,

Eski Korumayı Sökme/Temizleme 75 TL

Yeni Kaplama (Tam Kaput) + Renk farklılığı olmaması adına çamurluklara boya koruma ile birlikte (pasta cila zannedersem) : 500 TL

Detaylı iç dezenfeksiyon ile birlikte toplamda bütün işlemlere 800 Lira verdim.
 

Mrtlsy

0
Katılım
1 Eyl 2016
Mesajlar
22
Tepki puanı
9
Bu arada yeni kaplamanın markasını sormayı unuttum açıkcası, ben o berbat, çaresiz haldeyken :) Pazartesi günü tekrar gidecem başka işlemler yaptırmak için. Öğrenir bilgi veririm.
 

speed

0
Katılım
9 Mar 2017
Mesajlar
316
Tepki puanı
5
Yaş
39
Konum
kocaeli
Bende arabamı korumak için şefaf folyo uyguluyorum çıkardığımda çook kötü izler bıraktı bunu gaz yağı ile temizliyorum prıl prıl oluyor sonra tekrar uyguluyorum . Aklınızda olsun yeni yapılan yollardan bulaşan zift damlaları için bile çok etkili dök 5 dk 10 dk bekle sil miss.

SM-N9000Q cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 

Mrtlsy

0
Katılım
1 Eyl 2016
Mesajlar
22
Tepki puanı
9
Benim aracımda ki durum o kadar kötüydü ki, kaplamanın kaputta bıraktığı kalıntılara, gaz yağı fayda etmedi zaten edemezdide. Çünkü kaplamanın yapışkan mumu resmen boyaya işleyecekmiş biraz daha geç kalsaymışım, boyaya zarar gelmemesi için arkadaşlar 2 saat boyunca titizlikle kazıyarak çıkarttılar. çok şükür kaputa zarar gelmeden, iz miz kalmadan söküldü. Sağlam bi tecrübe yaşamış olduk.
 
Katılım
30 Ara 2016
Mesajlar
35
Tepki puanı
5
Yaş
36
Selamun aleyküm benim araçtada kaput koruma var 1 sene oldu bende söktürmeyi düşünüyorum Ankarada bildiğiniz kaliteli bir firma varmı yardımcı olursanız teşekkür ederim.


iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 

Ugr60

0
Katılım
9 Şub 2017
Mesajlar
695
Tepki puanı
441
Yaş
36
Konum
Tokat
Hocam sizin filmin markasi nedir? Bende 3m in var. 5 yil oldu. Ben de mi soktursem? Sizin resimleri gorelim, karar veririz.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Bendekide 3m korumaydı sıfırdan aldığımda taktırmıştım 2012 den beri 5 yılı geçmişti üzeri hep çatlaktı korumayı kaldırınca aynı çatlak şekilleri kaputa çıktı pasta cila boya korumayla geçti birdaha taktırmayacam kesinlikle söktürün faydasından çok zararı var araca son fotolarını da atarım bu akşam .

VTEC Bir Milin Yaptığı Fırlamalıklar Bütünüdür
 
Geri
Üst