Civic FC5 RS Kendi kendine alarm çalıyor?

Ad Soyad
İsmail aksu
Aracınız
Civic FC5 2017
Arkadaşlar, 2017 model Honda Civic RS FC5 aracımda kapıları kitleyip gittikten sonra alarm çalmaya başlıyor, farlar ve sinyaller yanıyor ve kumanda işlemiyor. Kumandadan anahtarı çıkarıp manuel olarak kapıları açıyorum, marşa basmıyor, anahtarı üstüne bastırıp çalıştırıyorum. Ne zaman yapacağı belli olmuyor bazen arabadan indikten 10 dakika sonra bazen de 24 saat sonra. Arabadan her inerken kutup başını söküyorum mecburen. Bu sorunla uğraşıyorum, böyle bir sorunla karşılaşan veya bilgisi olan var mı? Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Merhaba hocam, geçmiş olsun. Kapı swicleri tek tek kontrol edilebilir. Başka olabilecek etkenler bagaj ve kaput kilit mekanizmalarıdır.
Şu tarz test edebilirsiniz. Cam açık kapıları otomatik kapatın içeriden motor kaputu mandalını açtığınız zaman alarm çalıyor mu?
Aynısını kapılar kilitli iken bagaj mandalını açın alarm çalıyor mu?

Son düzenleme:
Ad Soyad
İsmail aksu
Aracınız
Civic FC5 2017
Merhaba hocam, geçmiş olsun. Kapı swicleri tek tek kontrol edilebilir. Başka olabilecek etkenler bagaj ve kaput kilit mekanizmalarıdır.
Şu tarz test edebilirsiniz. Cam açık kapıları otomatik kapatın içeriden motor kaputu mandalını açtığınız zaman alarm çalıyor mu?
Aynısını kapılar kilitli iken bagaj mandalını alçın alarm çalıyor mu?
Hocam iyi dilekleriniz için teşekkür ederim denedim şimdi önerdiklerinizi alarm çalmadı ama çıt çıt bi ses geliyor. Hani arabayı stop edince en son bi çıt sesi geliyor ya onu bi kaç kere yaptı kendini açıp kapatmaya çalışıyor gibi şu şekilde yarım kontak gibi açtı kendini

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    297.4 KB · Görüntüleme: 3

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Hocam iyi dilekleriniz için teşekkür ederim denedim şimdi önerdiklerinizi alarm çalmadı ama çıt çıt bi ses geliyor. Hani arabayı stop edince en son bi çıt sesi geliyor ya onu bi kaç kere yaptı kendini açıp kapatmaya çalışıyor gibi şu şekilde yarım kontak gibi açtı kendini
Garip bir durum. Normalde alarm o vakit çalması gerekiyordu? Başka elektronik bir problem de olabilir. Tesisatta mı bir problem var ki? 🤔
Elektrik ustalarından yardım alınabilir.
Kadranın sol altındaki kırmızı ışık alarm aktif olduğunda yanıp söner.

Ad Soyad
İsmail aksu
Aracınız
Civic FC5 2017
Garip bir durum. Normalde alarm o vakit çalması gerekiyordu? Başka elektronik bir problem de olabilir. Tesisatta mı bir problem var ki? 🤔
Elektrik ustalarından yardım alınabilir.
Kadranın sol altındaki kırmızı ışık alarm aktif olduğunda yanıp söner.
Sol ön kapıdaki hoparlörler çalışmıyordu iç döşemeyi sökerek hoparlörler tamir edildi aslında her şey buradan sonra başladı. 2 farklı elektrik ustasına gösterdim ikisi de kapıyla ilgili bir sıkıntı olmadığını söylüyorlar.

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Sol ön kapıdaki hoparlörler çalışmıyordu iç döşemeyi sökerek hoparlörler tamir edildi aslında her şey buradan sonra başladı. 2 farklı elektrik ustasına gösterdim ikisi de kapıyla ilgili bir sıkıntı olmadığını söylüyorlar.
O zaman sol ön kapının switchi bakılacak. Kablo tesisatı kontrol edilecek. Misal kullandığım aracın kapı swici:

Ekli dosyalar

• IMG_20250825_203330.jpg
    IMG_20250825_203330.jpg
    115.1 KB · Görüntüleme: 5
Geri