merhaba, bu hafta kas taraflarina izne geldim civicimle yolda daha kisaolabilecegini dusundugum korkuteli-elmali yoluna
girdim ( bilenler nasil bir hata yaptigimi anlarlar) herneyse dag yolu ve virajli idi. Kotu ve micir agirlikli bir asfaltta yol aldim, daha fenasi yakalsik 20-25 km kadar sadece micir dokulmus yolda gittim. Yol yokus asagi idi ve ben manuel modda birinci viteste 20 kmh hisi gecmeden burayi indim. Buna ragmen o micir taslarin sesi geldikce icim ciz etti. Sizce bu sekilde bir surus ve micirlar araca zarar vermismidir.
Tabii ki bu tarz kullanimin sonucu olarak frenler asiri isindi ve tutma kabiliyeti zayfladi. Her ne kadar motor kompresiydan faydalanmak istesem de yokus asagi olunca arac hizlandi ben de micirda aracm zarar gormesin diye hizimi 20 den ykari cikarmadim. Soguyunca frenler normale doner kanimca, zira 3 gundur park yerinde....
Baska bisey olmusmudur. Ozellikle bu yolda asfalt kalitesi kotu oldugundan ve dikkat de etsem micirda hatiri sayilir kullandigimdan, aracin her tarafindan ses geliyordu

Tabii ki bu tarz kullanimin sonucu olarak frenler asiri isindi ve tutma kabiliyeti zayfladi. Her ne kadar motor kompresiydan faydalanmak istesem de yokus asagi olunca arac hizlandi ben de micirda aracm zarar gormesin diye hizimi 20 den ykari cikarmadim. Soguyunca frenler normale doner kanimca, zira 3 gundur park yerinde....
Baska bisey olmusmudur. Ozellikle bu yolda asfalt kalitesi kotu oldugundan ve dikkat de etsem micirda hatiri sayilir kullandigimdan, aracin her tarafindan ses geliyordu