Civic FD6 Otomatik vitesli araçlarda park nasıl olmalı?

Bana değil ama arkadaşıma serviste aracı çalıştırmadan önce frene basmadan start stop düğmesine basın göstergeler tamamen açılsın hayalet gösterge yani tamamlansın ondan sonra frene basıp tekrar start düğmesine basıp çalıştırın demiş. Manuel araçlardaki mantık hesabı direk çalıştırmanın önüne geçiliyor sanırım böyle.

Once guzel bir park yeri bulunur. Bulunan park yerinin diger araclarin hakkini gasp etmemesine ve diger yaya yollarini engellememesine ozellikle dikkat edilir. 2.siraya park ediliyor ise arac icine mutlaka telefon numarasi konulmali ki engellenen vatandas kuplere binip şifahen sizinle akraba olmak istemesin.
Tum bunlar tamamsa vites N'ye alinir,el freni cekilir, ayak frenden birakilir, sonra tekrar frene basilip vites P'ye alinir, kontakt kapatilir..
Trafik hayattir ve hayati ciddiye aliniz lutfen..

Bana değil ama arkadaşıma serviste aracı çalıştırmadan önce frene basmadan start stop düğmesine basın göstergeler tamamen açılsın hayalet gösterge yani tamamlansın ondan sonra frene basıp tekrar start düğmesine basıp çalıştırın demiş. Manuel araçlardaki mantık hesabı direk çalıştırmanın önüne geçiliyor sanırım böyle.

Dediğinizi bana da başka bir civic kullanıcısı arkadaş söyledi. Uygulamıyorum gerçi, faydalı olup olmadığıyla ilgili de araştırmak ya da servise sormak lazım.

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Benim bildiğim. Aracı normal çalıştır. Sonra frene bas. Vitesi P konumundan D konumuna getir. El frenini indir. Ayağını fren pedalından kaldır. Araç hafiften kendisi hareket etmeye başlar. Sonra gaz pedalına basarak yola devam edilir. Bu işlemler acele edilmeden yapılmalı.

Faaliyet ayn-ı lezzettir...
Bende böyle yapıyorum ama kimisi diyor ki kontak aç ışıklar söndü sonra çalıştır ayak frende N ye al el freni indir sonra ayak frende hep N ye aldın sonra el freni indir sonra D ye al hareket et ya da R ye yine aynı şekilde

Bende böyle yapıyorum ama kimisi diyor ki kontak aç ışıklar söndü sonra çalıştır ayak frende N ye al el freni indir sonra ayak frende hep N ye aldın sonra el freni indir sonra D ye al hareket et ya da R ye yine aynı şekilde
Tahminen N'ye almalarındaki sebep araç gitmek isterken el freni engel olmasın diye söylemiş olabilirler. Harf geçişlerinde belli bir süre olur. Vitesi D'ye aldıktan hemen sonra el frenini indiriyoruz. Bu süre orada telafi edilmiş olur diye düşünüyorum. Bu zamanda ise ayağımız hala frende olduğu için araç istese bile hareket edemez zaten.

Tahminen N'ye almalarındaki sebep araç gitmek isterken el freni engel olmasın diye söylemiş olabilirler. Harf geçişlerinde belli bir süre olur. Vitesi D'ye aldıktan hemen sonra el frenini indiriyoruz. Bu süre orada telafi edilmiş olur diye düşünüyorum. Bu zamanda ise ayağımız hala frende olduğu için araç istese bile hareket edemez zaten.

Teşekkür ederim bilgi için bu sekilde uygulayacağım

birşey daha sorucam ben kafama takıldı hondalarda frene basmak gerekiyomu çalıştırırken frene basmadan da çaışıyo çünkü otomatik vitesden bahsediyorum

ben fd6 için bahsediyorum kullanma kılavuzunda frene basıp çalıştırın yazıyo ama frene basmadan da çalışıyo yani fark edermi herhangi bir zararı olurmu onu merak ettim

Geri