herkesin arabası, sahibi olduğu ve kullandığı arabası en güzelidir! kimse kimsenin arabasına (tercihine-zorunluluğuna..) öyle dışardan kötü yorum yapmamalı. hatta bu bazen çok saçma sapan hallere dönüşüyor! gereksiz mugalata.. kırıcı ve sinir bozucu.. bir çeşit "çamur atma" ya da "ezberden göklere çıkarma" yarışı gibi maalesef..
siz gayet kibar bir şekilde düşüncelerinizi aktarmışsınız. bu gayet güzel ve haklı. ve bu düşünceleri hayata geçirecek olan da sizsiniz.. bana sorarsanız kimsenin dediğine kulak asmayın kafanız daha fazla karışır; ki bu birçoğumuzda tecrübeyle sabittir. hepimiz böyle durumlar yaşadık-yaşıyoruz..
şimdi ben de sizin yaptığınız gibi objektif tecrübelerimi kısaca anlatmaya çalışayım:
bir önceki arabam BMW idi. yani BMWden HONDAya geçtim. 2005 116i derin-siyah.. yılaaaan

tam da ben bu arabayı istiyorum diyerek, 3 şehir gezerek, bir sürü laf ve söz arasında kalarak ama kararlı bir tercih idi. inanılmaz keyifli anlar yaşadım o arabayla. konfor... tarışılmaz. arkadan itiş (doğru tekerlekten)

harika bir his.. eşim beğeniyor, oğlum başka araba almayalım diyor. arabamdan herkes beğenerek bahsediyor vs.. ne diyim BMW işte! şimdiki arabamla arasında 13 sene fark var.. ama yine de Honda dan bariz üstün yanlarını bile sayabilirim!
ama her güzelin bir nazı var işte. aynı araba beni 1000 kilometrenin son 70. km.sinde ailecek yolda mı bırakmadı? gerçi usta(!)nın halt etmesiydi ama tatilim berbat bir açılışla başlamadı mı? aynı arabaya en basit problemleri için bir usta bile bulamadım mı? 3 ayımı bilfiil sanayi de hem de Sivas sanayide geçirmedim mi? parça fiyatları aklımı uçurmadı mı ? 13- 15 bin lira civarı paramızı hunharca yemedi mi? bana özel diyebileceğim bir sürü şanssızlık ve ardından gelen sıkıntılar..
yani madalyonun iki yüzü var

ve bu her araba için böyle. şimdi ben geriye dönüp o arabayı eleştirecek olsam, ama sadece olumlu yanlarından, ya da sadece yarattığı sıkıntılardan bahsetsem olur mu? "meseleye sadece bir taraftan bakmak" git gide artan toplumsal bir hastalık halinde..
keyfini de aldım, sıkıntısını da yaşadım.. bu böyle.. şimdi Civic imde de bir sürü böyle şey var. + lar.. - ler.. tercih ve karar bu oldu ve an itibariyle gerçekliğim bu. kader-kısmet demek gerek bu işlere. kimseyi kırmadan, kimseyi bozmadan..
siz de kafanızı çok fazla yormayın derim. hepi topu yaşayacağımız bir ömür. araba ise bir madde, obje ... kendinizi üzmeyin, hayırlısı olsun deyin gitsin..
bakın ben öyle diyorum size: hayırlısı olsun