Subap ayarı

Katılım
1 Mar 2016
Mesajlar
438
Tepki puanı
3
Aracınız
Sübap Nedir?

Sübap; motorun üst kısmında yani motorun üst kapak kısmında bulunmakta olan ve motorun çalışması esnasında piston hareketlerine göre hava ve yakıt karışımını uygun anlarda açılarak, bu karışımın yanma odasına yani emme sübaplarına alınmasını sağlayan ve yanma sonucunda oluşan egzoz gazının uygun anda açılarak yanma odasından uzaklaşmasını sağlayan, egzoz sübapları ismi verilen hareketli parçalardır. Hareket kabiliyetini eksantrik milinden alırlar.

Sübap Ayarı Ne Zaman Gerekir?

Sübap ayarı, araçların motorları için hayati önem taşımaktadır. Aracınızın motorunun sübap ayarına ihtiyaç duyup duymadığını anlamak için şayet aracınızdan sübap sesi geliyorsa; örneklendirerek anlatmak gerekirse, şık şık olarak duyuluyorsa ya da birbirine çok zıt yapıda olan ve çok hızlı çarpan iki metalin sesine benzer bir ses veriyorsa, motorunuz çekiş yapmıyorsa ve yakıt tüketimi dikkatinizi çekecek seviyede artmışsa sübap ayarınız gevşemiş olabilir.

Gaza basmanıza rağmen aracınız sanki bir kuvvet onu geriye çekiyormuşçasına zorluyorsa, gazı almıyorsa, çok yakıt harcamasına karşın hızlanamıyorsa, yokuş aşağıya doğru konumda bile serbest bırakıldığında hızlanması gerekenden daha az hızlanıyorsa ve sabahları aracınızı çalıştırdığınızda zor çalışıyorsa sübap ayarlarınız sıkı olabilir.


Sanırım kafanızda ki bir çok soruya cevap veriyordur. :eek:k:
 

maksu

0
Yönetici
Katılım
15 Mar 2015
Mesajlar
2,794
Tepki puanı
589
Konum
ankara / dikmen
Aracınız
Honda CRV
[MENTION=3083]webelectronics[/MENTION] gayet açık ve herkesin anlayacağı bir dilden yazmışsın. Ben bile anladım düşün :) Bende ne şıkır şıkır ses, ne hızlanma problemi, ne de yakıt problemi var. Yaptıracaktım bu yazından sonra vazgeçtim :)
 

onancc

0
Katılım
3 Haz 2015
Mesajlar
276
Tepki puanı
15
Konum
Ankara
Aracınız
hocam aynen bende 50.000 bakımında yaptırmayı düşünüyordum acaba yaptırmasam mı dedim.
 

NoFeaR

0
Katılım
20 Ocak 2014
Mesajlar
16,037
Çözümler
4
Tepki puanı
3,491
Konum
İzmir
Ad Soyad
Turgut
Yaş
39
Aracınız
Civic FC5 2016

frkn

0
Katılım
23 Ara 2015
Mesajlar
76
Tepki puanı
7
Aracınız
Rahat olun servis anlamaz bile subap ayarı yapıldığını.Anlasa bile garanti dışı bırakmak çirkeflik olur
 
Geri
Üst