Kendi deneyimlerime göre cevabını verecek olursam,
yeni nesil araçlarda rüzgar direnci azaltmak için arkası yüksek sekillendirilen aerodinamik yapı yüzünden, aracın alt kısmı ortalamanın biraz üstünde yüksekliğe sahipse (yük seviyesi az olduğu durumlarda) ve araç ağırlığı da fazla değilse aracın arka bölgesi yanal rüzgarlardan fazla etkileniyor ve sürücünün düzeltme ihtiyacı hissetmesine neden oluyor

FB7deki yanal rüzgardan etkilenme ile FD6da pek karşılaşmamıştım, FD6nın arka kısmı FB7den bariz şekilde daha alçak. gezinme sorununu MK2 kasada yaşadığımı hatırlamıyorum ama MK3 kasa focus sedanda gözlemlemiştim ve o araçta da iki kişiydik.
Bugünki deneyimimde bu fikrimi biraz daha teyit etti

Bugün 300 km.lik yolculuk yaptım, araç 5+1 kişi ve bagaj cidden full doluydu.
Araç maximum alçaklık ve ağırlıktaydı diyebilirim

yolun bir bölgesinde etrafımdaki araçların istemsiz sağ-sol git gel yaptıklarını farkettim, etrafa bakınca ciddi rüzgar olduğu belliydi ancak araç önceki 2 kişilik seyahatlerime göre pek etkilenmiyordu

Aynı şekilde hız kesicilerden geçerken aracın titreşimi-sallanması da ağırlığın etkisi ile önceki seyahatlerime göre daha az etkiliyordu diyebilirim
Aracın kullanım ağrılığının ve en alçak pozisyonda olmasının bu değişimlerdeki temel faktörler olduğunu düşünüyorum.