Civic FE1 Yatak sesi mi?

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Değerli arkadaşlar 182 HP fe kullanıcısıyım. Paylaşacağım videonun benzerini forumda farklı başlıkla Trim sesi mi şekli 2000 bin devirde gelen ses şeklinde paylaşmıştım fakat tekrar gündeme getirmek istiyorum. Mevcut sesin çözümünü bulamadık malesef yetkili servis hepsinde var deyip geçiyor. Benim asıl canımı sıkan mevcut sesin sadece araç ısınınca yapması. Sessiz ortamda duyulan bir ses motor bölümünden dinleme yaptım sesi ordan alamadım ama yinede beni bu ses yatak sesi mi acaba diye korkutuyor. Forumda ki özellikle Fc5 konulu yazışmaları okudum fakat sesin tam bir tarifi olmadığı için anlayamadım. Yabancı sayfalara ve videolara baktım genelde motor ısınınca ve 2 bin devir civarında duyulan bir ses olması nedeniyle canım sıkılıyor. Fikrinizi duymak istiyorum. Yine umuyorum Trim sesi olmasını fakat yer tespiti olmadığı için kafam takılıyor

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Bana emme manifoldu gibi geldi zengin karışım kaynaklı olabilir, ben olsam ilk olarak oraya baktırırdım. Conta veya hava kaçağı olabilir
Doğrudur hocam benim çok fazla motor teknik bilgim yok fakat bu sesi motor kaput açık dinleme yaptığımda gelmiyor sadece sessiz ordamda camlar kapalı şekilde rölantide iken motor sıcak olduğunda duyuyorum. Hızlanmada vs ses gelmiyor. İlginç olan ses park halinde direksiyon düz konumda iken var direksiyonu çevirince kesiliyor tekrar düz konuma getirince tekrar başlıyor. Araç çalışırken gaz ver yaparken epey dinledik arkadaşla motoru hatta alta girip bile dinledik fakat ses o şekilde duyulmuyor. Dediğim gibi durumda var malesef

Ad Soyad
Burak
Aracınız
Civic FD6 2011
Doğrudur hocam benim çok fazla motor teknik bilgim yok fakat bu sesi motor kaput açık dinleme yaptığımda gelmiyor sadece sessiz ordamda camlar kapalı şekilde rölantide iken motor sıcak olduğunda duyuyorum. Hızlanmada vs ses gelmiyor. İlginç olan ses park halinde direksiyon düz konumda iken var direksiyonu çevirince kesiliyor tekrar düz konuma getirince tekrar başlıyor. Araç çalışırken gaz ver yaparken epey dinledik arkadaşla motoru hatta alta girip bile dinledik fakat ses o şekilde duyulmuyor. Dediğim gibi durumda var malesef
Kaput açıkken yapmıyorsa endişelenme gerekiyorsa yüklen biraz arabaya öyle dinle sesi illaki işaret verecektir. Yatak sesi hertürlü duyulur öyle sessiz ortamların çocuğu değildir kendileri 😄

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Kaput açıkken yapmıyorsa endişelenme gerekiyorsa yüklen biraz arabaya öyle dinle sesi illaki işaret verecektir. Yatak sesi hertürlü duyulur öyle sessiz ortamların çocuğu değildir kendileri 😄
Bu gün kısa mesafeli bir kullanımım olacak sıkıştırmayı düşünüyorum sonrasında yine sesin geldiği anda motordan da video kaydı almaya çalışacağım ama dediğim gibi önceki dinlemelerimde ses duymadım tekrar dinleyip kayıt alıp tekrar paylaşmayı düşünüyorum.

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Bu gün tekrar yolculuk sonrası sesi duydum arkadaş yardımı ile epey gaz ver yaptık malesef yer tespiti imkansız şekilde tespit edilemiyor. Ben yinede sesin içerden duyulduğu esnada gaz vererek alt taraftan ve motor üst bölgeden video ses kaydı aldım. Tüm denemelerde mevcut tır tır sesini motor ve alt taraftan duyamadık sizlerde vakit ayırıp dinlerseniz memnun olurum.

Ad Soyad
Burak
Aracınız
Civic FD6 2011
Bu yatak sesi değil lakin euro6 motor kullanılıyor bildiğim kadarıyla çok karmaşık yapıda bu motorlar ama yatak olsa bu şekilde devirde bu sesi vermezdi.

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Bu yatak sesi değil lakin euro6 motor kullanılıyor bildiğim kadarıyla çok karmaşık yapıda bu motorlar ama yatak olsa bu şekilde devirde bu sesi vermezdi.
Aynen hocam dün videolarını attığım deneme esnasında epey dinleme yaptık araç içi motor ve alt taraf dinlemesi şeklinde. Kayıtlardan da azda olsa anlaşılacağı gibi olağan dışı bir ses yok gibi. Ayrıca alt taraftanda değişik bir ses duyamadık sadece çok sessiz ortamda camlar dahi kapalı iken araç içinden gaz verince duyulan tır tır sesi var. Çözemedik malesef ama motordan olmasında artık yapacak bişey yok diyorum

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Bu ses bilya sesi Krank kasnağı, gergi kütüğü, klima radyatörünün yani v kayışının bağlı olduğu elemanlardan geliyor ses
Hocam bu tespiti nasıl yaptınız attığım videolardan mı kulağınıza geldi bilmiyorum ama daha önce fd6 fb7 Fc5 araçlarım oldu fb7 de gergi kütüğü ve v kayışı kısaca o bölgeden ses sorunu yaşadım fakat bu sesler araç d konumda kavrama esnasında araç ivmelenirken gelen takırtı şeklinde duyulan ve çoğunlukla motor soğuk iken duyulan seslerdi. Bende ki ses enteresan şekilde motor ısınınca ve rölantide duyuluyor aracımı sessiz ortamda kullanımda ivmelenirken ve sürüş esnasında ara hızlanmalarda yaptığım denemeler neticesinde duyulmuyor yine ayrıca ses sürücü önü gösterge civarından duyuluyor bahsettiğiniz bilyaların olduğu bölge aracın yolcu tarafında.

Geri