0-100 13.0 saniye çıkıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan skandal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracınız
Civic FB7 2012
Esas güç 5000 devirden sonra geliyor. Vites atma devriniz en azından 6500 olmalı. ideali 6800 diye hatırlıyorum.
Bu videodaki vites atma devirleri bence maximum hızlanma için ideal (y)

Tam 5000 değil tabi ki devir daha üstü ama 6500 kesinlikle değil. Debriyaja basınca gazdan ayağımı çekmediğim için anlık 6200 falan olmuştur. Ama yarın tekrar deneyeceğim şimdiden heyecanlandım bak şimdi. Bi sorun var ama gaz pedalına basılı iken 6500 devirde debriyaja basarsam kesiciye girer mi yoksa gaz pedalından ayağımı çekip vites atsam yavaşlar mı bilemedim.

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Tam 5000 değil tabi ki devir daha üstü ama 6500 kesinlikle değil. Debriyaja basınca gazdan ayağımı çekmediğim için anlık 6200 falan olmuştur. Ama yarın tekrar deneyeceğim şimdiden heyecanlandım bak şimdi. Bi sorun var ama gaz pedalına basılı iken 6500 devirde debriyaja basarsam kesiciye girer mi yoksa gaz pedalından ayağımı çekip vites atsam yavaşlar mı bilemedim.
Gazdan anlık çekmeniz gerekir , yoksa motor devri ile tekerlek devri arasındaki uyumsuzluktan tekerlerde çekişi düşüren patinaj ve patinaj anında kafa sallama denen aracın sağa-sola gitme eğilimi oluşur.
Normalde iyi hızlanma elde etmek için yüksekten kavrayan debriyaj sistemleri gerekli ancak günlük araçlarda bu yok, bu nedenle debriyajın dibine abanıp çekmek ister istemez bi miktar zaman kaybettirecektir, bu normaldir.

Size meşhur japon yarış pilotlarının eğitim videosunun linkini koyayım (yanlız aile içinde yada bayanın yanında izlemeyin;)), dili japonca, ingilizce altyazı mevcut.
Kalkışlarda çok zorluyor ancak bizim araçlarda o kadar yüksek devirli kalkış debriyaj baskı-balataya zarar verir bence.

Son düzenleme:

Gkn01

0
Ad Soyad
GknK01
Aracınız
Civic FB7 2013
Benim merak ettiğim konu şu- 16'' orjinal jant ile 0-100 baz alınıyor saniye hesabı yaparken, peki 17 '' jant ile 0- kaç baz alınacak çünkü 17 daha ağır bir jant + lastiklerde var

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Genel olarak bakıldığında net şu kadar süre etki eder demek zor bence. Ama esas jant ağırlığı bu konuda önemli. Takılan jant orjinal janttan daha hafif ise ve lastiğin taban kalınlığı da artarsa ilk kalkışta daha iyi tutunma sağlayacağı için belki daha iyi hızlanma bile elde edebilir.

Gkn01

0
Ad Soyad
GknK01
Aracınız
Civic FB7 2013
Genel olarak bakıldığında net şu kadar süre etki eder demek zor bence. Ama esas jant ağırlığı bu konuda önemli. Takılan jant orjinal janttan daha hafif ise ve lastiğin taban kalınlığı da artarsa ilk kalkışta daha iyi tutunma sağlayacağı için belki daha iyi hızlanma bile elde edebilir.
hocam jantların ağırlıklarını nereden öğrenebilirim

Gkn01

0
Ad Soyad
GknK01
Aracınız
Civic FB7 2013
sorunum kısmen çözüldü . Fb7 lerin orj jant ve lastik çapı 205 55 16 - bendeki 215 45 17 , bendeki jant'ın ağırlığınıda göz önünde bulundurursak biraz hantal kalıyor bu yüzden acilen orjinale dönmem gerekiyor

Aracınız
Civic FB7 2012
Bugün işe gelirken soğuk asfaltta demedim. Çocuk koltuğu ve yanımda 70 kglık arkadaşla LPG de 11.9 saniye oldu. LPG yi kapamayı unutmuşuz. Akşam benzinle deneyeceğim. Arabada stepne de var benzin full LPG yarım. Bence çok çok iyi. Yükü boşaltsam benzinde denesem gerçekten çok düşük bir rakam oluşacağına inanmaya başladım. Video çekti arkadaş hem hem de kronometre tuttu. Birde şöförlüğümü geliştirmem lazım galiba.

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Bugün işe gelirken soğuk asfaltta demedim. Çocuk koltuğu ve yanımda 70 kglık arkadaşla LPG de 11.9 saniye oldu. LPG yi kapamayı unutmuşuz. Akşam benzinle deneyeceğim. Arabada stepne de var benzin full LPG yarım. Bence çok çok iyi. Yükü boşaltsam benzinde denesem gerçekten çok düşük bir rakam oluşacağına inanmaya başladım. Video çekti arkadaş hem hem de kronometre tuttu. Birde şöförlüğümü geliştirmem lazım galiba.
Bence acele etmeyin :) LPG'nin bitip benzininde yarıma düştüğü bir zamanda aracı boşaltıp denerseniz en ideal veriyi elde edebilirsiniz, bu şartları sağlayana kadar bekleyin bence (y)

Geri