Hocam bence aracınızda problem yok hondaların motor karakteri bu yüksek vites düşük devirde cıkmıyolar benim 2010 92 binde aynı 4 vites 85 le çıkıyorum dik rampayı rahat olun bence fazla orasını burasını değiştirip para harcamayın
Dizel araç ile kıyas sizi yanıltır. Honda'lar da 4500~ d/dk üzeri canlıdır ve max torku alabileceğiniz bir devirdir. Dik rampalarda 4500 devir üzeri seyrederseniz sizi üzmez. Aracınızın bakımları da tam ise hararetten de korkmayın ?Anladım ustalar teşekkür ederim anladığım kadarıyla arabada problem yok dik yokuşlarda düşük vites ve yüksek devirle çıkmam lazım yokuşu dediğiniz gibi işyernde torneo var turbo dizel onunla aynı yokuşta hiç 4 e çekmeden 120le çıkıyordum yokuşu birde düşük vitesle deneyeceğim bakalım ne olacak
Hey gidi günler heyyy.@alonewolf17 Motor bağırıyor diye devir çevirmiyorsanız bence atmosferik motorlu araçlar size pek uygun değil.
Çünkü atmosferik motorda hız kaybetmek istemiyorsanız devir çevirmek zorundasınız, turbo motorlu araçlarla karıştırmayın.
Aracınızında devir çevirmesi için yokuşta uygun vitese almanız ve çekişin düşmeyeceği devri yakalamanız gerekli, tahminimce ilgili yokuşa girmeden vitesi 3e alsaydınız bahsettiğiniz hız pek kaybı olmazdı.
Kaba bir örnek verirsem atmosferik civic motorunda 2000 devirde iken 40 bg, 3000 devirde 60 bg, 4000 devirde 80 bg şeklinde devir arttıkça güç alırsınız, sizin 120 bg gücü alabilmeniz için 6000 devri çeviriyor olmanız gerek.
Turbolu araçta ise bu maximum gücü dizelse 2000-3000 devir arası, benzin turbo ise 4000-5000 devir civarında alırsınız.
Bu nedenle rutin araç kullanma devirlerinde (2000-3000 devir arası) turbo dizeller aracın max gücünü kullanıma verdikleri için kullanıcısına çok güçlü ve atak hissi yaratır. Genelde çekişin kesilmemesi içinde dizellerde vites aralıkları kısa olur, örneğin linea 1.3 multijetler 120 km için 5.viteste 3000 devir çeviriyordu. 120den sonra ise araç çok yavaş hızlanıyordu, çünkü özellikle turbo dizellerde güç devirleri bittiğinde güç artmaz, tam tersi düşerBundan dolayı turbolu araçlar turbonun aktif olduğu devirlerde belirli bir sürate çok iyi çıkarken yüksek hızda kesilirler.
Şu konuyu inceleyin,
![]()
Tork, Beygirgücü, Devir (Rpm) ve Hızlanma kavramları hakkında temel bilgiler
Oldukça eski ancak temel motor bilgileri açısından çok faydalı bulduğum bir yazıyı buraya da aktarmak istedim, yazı çok fazla teknik detay içeriyor bu nedenle biraz sıkıcı olabilir, ayrıca çok uzun olduğu için mesajlara bölmek durumunda kaldım :) Esas biz kullanıcılar için can alıcı bölüm son...www.civictr.com
@h.k_ahmet hocamın bahsettiği rampa meceraları aslında benim yüzümden değil![]()
Saolsunlar ankaraya doğru elmadağ tırmanışında turbo dizelli filo araç kullanıcıları altlarındakini 90-100 bglik yağ yakan symbol-fluence-lineaları ferrari sanıp önlerinde sakince ilerleyen bana 1 km öteden selektör yaparak gereksiz yere beni kızdırıp dürtüyorlardı, bende böyle yapanın dibime gelip hızını 80e düşürtüp sonrasında 2. viteste tozumu yutturuyordum, Düzlüğe geldiğimde de sakince sağdan devam ediyordumBunu yapmamı sağlayanda otomatiklerin 2. viteslerinin 90 km hızda 5000 devire gelmesi ve oradan devir bandını bitirerek gücü sonuna kadar kullanabilmemdi
Sonrasında araç hızını alınca 3. viteste de çekiş pek düşmüyordu ve 130-140ı zorlanmadan bulabiliyordum. Hatta sonlara doğru yol müsaitse sağa çekilip aero avantajları olması diye aynadan beni geçememelerini keyifle izliyordum
Manuelde bu atraksiyonu yapması otomatikten daha kolaydır, çünkü manuelde otomatiklerdeki %10luk güç kaybı da yok.
Şimdi konum değiştirdiğim, FD6m olmadığı içinve FB7yi ailedekilerde kullandığı için atraksiyon işi bitti gibi
Son bir tadımlık aksiyonum oldu, onu da saolsun @h.k_ahmet hocam hatırlatınca unutmadan konusuna yazayım dedim
![]()
Spontane gelişen bazı kapışmalar
Ben de 9,5 lt yi geçmemek için buyur hocam diyorum. HTC U11 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.Çok acı bi durum oÇoğu zaman ben de oyle yapiyorum. Tahriklere kapilmayip sakin olmaya çalışıyorum. Ama sapitinca da super oluyor, 17 litreler, 1 depoyla 170km gitmeler...
www.civictr.com
Merhaba arkadaşlar fd6 manuel vites 246binde aracım var dik rampalarda araç bildiğin yığılıyor 5den 4 e iniyorum 120 le başladığım rampada 80lere kadar düşüyorum bende daha önce tipo vardı oda aynı şekildeydi ama şimdi bu hondaların seviyesi tipo gibi olmamalıdır herhalde şehir içinde yada düz yolda fena gidiyor iyi hızlanıyor benim yaptıklarım bujiler orjinalolarak değişti benzin deposundan enjektör temizleyici dökülerek yol yaptım bişey değişmedi boğaz kelebeği komple sökülerek temizlendi subap ayarı yapıldı yağ filtresi,motor yağı,şanzıman yağı,hava filtesi değişti eksoza bakıldı kaçak yok başka ne yapayım sizce yoksa arabayı satayımmı?
Orjinali Daikin Exedy olarak çıkıyor diye biliyorum, n11de bile orjinal ve exedy marka bulabilirsiniz diye düşünüyorum.Arkadaşlar en son mesaj yazan latif arkadaşın dediği doğruymuş sanayide 2 usta baktı debriyaj çok sertleşmiş buda baskı balatanın işi bitmiş olduğu anlamına geliyormuş belki senden önceki yan sanayide taktırmış olabilir dedi orjinal takarsak hem debriyaj tüğ gibi olur hemde o yokuşu 140 la çıkarsın dedi o yokuşu biz şahinle 130 la çokıyoruz vites düşmeden senin çıkamaman imkansız dedi orjinal debriyaj seti araştırıp taktıracağım sonucu buraya yazacağım daha sonra...
Arabayı fazla kurcalatmadan ve fazla para harcamadan çözebileceğine sevindimArkadaşlar en son mesaj yazan latif arkadaşın dediği doğruymuş sanayide 2 usta baktı debriyaj çok sertleşmiş buda baskı balatanın işi bitmiş olduğu anlamına geliyormuş belki senden önceki yan sanayide taktırmış olabilir dedi orjinal takarsak hem debriyaj tüğ gibi olur hemde o yokuşu 140 la çıkarsın dedi o yokuşu biz şahinle 130 la çokıyoruz vites düşmeden senin çıkamaman imkansız dedi orjinal debriyaj seti araştırıp taktıracağım sonucu buraya yazacağım daha sonra...