Evet hocam genelde o fiyatlarda ön ve arkalar. Ben de ön ve arkayı 40bin km önce 250tl'ye falan mal etmiştim. Valeo ve TRW olarak.
Çok yüksek fiyatlar hocam valla. Yani sahte de olsa ben memnun kaldım ki hala da memnunum. Bu balataların yapıldığı malzemeler belli aşağı yukarı ve devlet sırrı da değil bunların formülü. Karbon seramik fren almıyoruz sonuçta çok yüksek bir rakam arka fren için 568tl. Düşünsenize yurtışındasınız ve 500$ ya da 500€ balataya veriyorsunuz...
Orjinal olmasına gerek yok yani distribütör olmadan kendi fason imalatı yapsanız daha temiz kar edilir ülkeye bile katkısı olur aslında tabi bu bahsettiğinizden çok farklı bir alan. Bizim ülkedeki sanayi ve üretim kapasitesi gerçekten çok iyi. Çoğu ülkedeki araçların, ağır iş makinalarının, tren parçalarının yedek parçaları yapılıyor bizim sanayi sitelerimizde. Ben bizzat çalışıyorum ve çalıştım bu üretimi yapan firmalarda. Yapılabilir basit şeyler. Ancak şu marka değeri, lisans, pazar payında yer edinme durumları sıkıntı. Biz mesela amazondan ya da alibabadan bişiler alabiliyoruz ancak bizim üreticimiz satabiliyor mu ? Paypal falan da kapalı ülkeye. Bu tip dış pazara yönelik planlı programlı işlerle gayet iyi işler çıkarabiliriz aslında.