Ynt: Koltuk problemi
Ynt: Koltuk problemi
[quote author=hakko modelistlik link=topic=176.msg4041#msg4041 date=1399300487]
en rahat oturuş pozisyonunu arka sırtlığı biraz geriye yatırarak ayarladım
1. arka sırtlığın kafa başlığını emniyet kemeri takılı olan aracın orta direğine ortaladım
2.koltuk mesafesinin ayarı sırtımı koltuga yaslamış şekilde otururken kolumu direksiyon simidinin üzerine koydugumda el bileklerimin direksiyon simidinin üzerinde kalacak yani sürüş pozisyonunda kollar çok gerginde olmayacak kol dirseğide çok kırılmayacak şekilde
3. koltuk oturuş mesafesi aracım manuel ayağımı debriyaja sonuna kadar basıp bacak tam gergin değil çok hafif kıvrım olucak şekilde aynı kolların direksiyonda durduğu açı kadar öyle ayarladım
4. direksiyon derinliği en dipte
5. direksiyon yüksekliği en üsttün bir alt kademesinde böylelikle hem devir saatini hem dijital km yi net görüyorum
6.tüm bu ayarlarıma ilave olarak yan dikiz aynalarımı sağ ayna ayarım arka kapı açma kolunu çok hafif görür ve biraz aşağı bakar aşağı baktırmamın sebebi şeritlerin yoğun olduğu trafikte ani sollama sağlama veya makasa girdiğimde sağımda yakın olan araç kör noktaya düşmesin diye bu şekilde sağımdaki aracın ön panjurunu veya kaputunu çok rahat görüyorum sağ ayna ayarı dik açılı olduğunda yakın mesafedeki araç görüş alanından çıkıp kör noktaya düşüyor
7.sol dikiz aynamın ayarı farklı yine arka kapı açma kolunu çok hafif görürüm ama aşağı bakmaz dik açıdadır ve sol tarafımı+ göz ucumlada kontrol ederim
boyum 1.76 bu ayar bana iyi geldi haa bel desteği olsaydı daha rahat olurdu

k:
[/quote]
Hocam sanıyorum bu bel destegi talebi boyu 1.70 ve altında olanlarda daha sık rastlanıyor. Sağlı sollu kör nokta uyarı sistemli Civic istiyoruz, bel destek sürücüde standard olsun istiyoruz