Civic FB7 Şarj dinamosu arızası?

Aracınız
Civic FB7 2012
Selamın aleyküm arkadaşlar 2012 FB7 aracım aküyü şarj etmiyor elektrikçiye gittim şarj dinamosunu söktük kömürler sağlam konjektör dediler aldık taktık yine aynı şarj etmedi, arızalı diye düşündük yeni taktığımızı söktük geri verdik ve ellerinde başka olmadığı için eski çıkanı geri taktık ve bir kaç kişiye danıştık arızayı silin farları açın bakın dediler bu modellerde bu sıkıntı olabiliyor dediler, dedikleri gibi farları açınca aküyü şarj ediyor bulunduğum bölge küçük olduğu için çok seçenek yok nasıl bir yol izlemeliyim sıkıntı neyden olabilir başına gelen bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim iyi akşamlar

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

arkadaşlar merhaba fb7 aracımda akü boşaltma şarj sorunu vardı daha önce yazmıştım 3 akü değiştirdim yine aynı diye. Facebook üzerinden gruplarda da yazınca sağ olsun istanbuldan bir arkadaş bilgilendirdi. Arkadaşın dediğine göre Fb7lerde elektrik tesisatı start stop olacak şekilde döşenmiş akü eksi kutup kısmında yeşil başlı soket var. şarj dinamosunun aküyü şarj etmeme. araç her çalıştırıldığında aküden güç yiyip akü şarj olamadığı için durduk yere bitmesinin sebebi bu soket olduğunu söyledi. başta umudum yoktu. akünün voltajı bittiği için oto elektrikçi her ne kadar bu akü şarj olmaz bitmiş ölmüş vb diyerek yeni akü almaya yönlendirse de ben mevcut aküyü oto elektrikçiye şarja bıraktım. Daha sonra aküden gına geldiği için aliekspresten çakmaklığa takılan bir voltmetre aldım.(250liraya geldi) Gerçekten soketi çıkartmadan önce voltmetrede volt değeri 12,5v iken yani akü şarj olmazken, kontak kapatıp soketi çıkardıktan sonra ilk marşta baktığımda voltmetrede volt değeri 14,2 Vde sabit bir şekilde durdu. Soketi çıkarttıktan sonra da oto elektrikçide de ölçtürdüğümde 14.2V değeri çıktı. Bu arabanın şarj dinamosunun çalışma mantığı Uzun farların açık kalması gerekir yoksa şarj olmaz diyenlerin tezinin doğru olmadığını öğrenmiş oldum.
Bu çok önemli bir durum. İyi farketmişsiniz. Crv'lerde star stop var ise far açmadığın sürece aktif olmuyordu. Star stop olmayan araçta neden böyle birşey var garip doğrusu.

Bu çok önemli bir durum. İyi farketmişsiniz. Crv'lerde star stop var ise far açmadığın sürece aktif olmuyordu. Star stop olmayan araçta neden böyle birşey var garip doğrusu.
Aslında sistem akü dolu olduğunda motor gücünün daha fazla tekere aktarılması için dinamo şarjını durdurmak üzerine tasarlanmış ama muhtemelen bir noktada bir ölçüm hatası oluyor ve akü boş olsa bile dolum yapmıyor olabilir. Uzunları açınca da sistem devredışı kaldığı için doluma tekrar başlıyor muhtemelen.

Geri