Civic FE1 Yatak sesi mi?

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Değerli arkadaşlar 182 HP fe kullanıcısıyım. Paylaşacağım videonun benzerini forumda farklı başlıkla Trim sesi mi şekli 2000 bin devirde gelen ses şeklinde paylaşmıştım fakat tekrar gündeme getirmek istiyorum. Mevcut sesin çözümünü bulamadık malesef yetkili servis hepsinde var deyip geçiyor. Benim asıl canımı sıkan mevcut sesin sadece araç ısınınca yapması. Sessiz ortamda duyulan bir ses motor bölümünden dinleme yaptım sesi ordan alamadım ama yinede beni bu ses yatak sesi mi acaba diye korkutuyor. Forumda ki özellikle Fc5 konulu yazışmaları okudum fakat sesin tam bir tarifi olmadığı için anlayamadım. Yabancı sayfalara ve videolara baktım genelde motor ısınınca ve 2 bin devir civarında duyulan bir ses olması nedeniyle canım sıkılıyor. Fikrinizi duymak istiyorum. Yine umuyorum Trim sesi olmasını fakat yer tespiti olmadığı için kafam takılıyor

Ad Soyad
Burak
Aracınız
Civic FD6 2011
Hocam bu tespiti nasıl yaptınız attığım videolardan mı kulağınıza geldi bilmiyorum ama daha önce fd6 fb7 Fc5 araçlarım oldu fb7 de gergi kütüğü ve v kayışı kısaca o bölgeden ses sorunu yaşadım fakat bu sesler araç d konumda kavrama esnasında araç ivmelenirken gelen takırtı şeklinde duyulan ve çoğunlukla motor soğuk iken duyulan seslerdi. Bende ki ses enteresan şekilde motor ısınınca ve rölantide duyuluyor aracımı sessiz ortamda kullanımda ivmelenirken ve sürüş esnasında ara hızlanmalarda yaptığım denemeler neticesinde duyulmuyor yine ayrıca ses sürücü önü gösterge civarından duyuluyor bahsettiğiniz bilyaların olduğu bölge aracın yolcu tarafında.
O sesi verebilecek başka ses yokki rulman sesi o yani sence başka ne olabilir

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
O sesi verebilecek başka ses yokki rulman sesi o yani sence başka ne olabilir
Haklısınız hocam akla o bölge geliyor fakat dediğim durumlarda sesin olmaması ayrıca motor dinlemesi yaparkende sesin yine o bölgeden duyamamak bu ihtimali ortadan kaldırıyor aklıma artık bi yerde gevşek bir vida kelepçe vb bişeyin olabileceği aklıma geliyor. Takip ediyorum bulduğum esnada bilgilendirme yapacağım

Geri